Sari la conținut

După cât timp scade imunitatea împotriva coronavirusului?

Imunitatea împotriva coronavirusului se poate obține atât prin vaccinare, cât și prin recuperarea după infecția naturală. În ambele cazuri, organismul dezvoltă anticorpi eficienți în lupta anti-COVID, însă aceștia sunt eficienți pentru o perioadă limitată. După cât timp începe să scadă imunitatea împotriva virusului?

Experții în sănătate susțin că vaccinul anti-COVID este mult mai eficient în lupta împotriva coronavirusului. Se pare că imunitatea obținută după vaccinare rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp, spre deosebire de imunitatea obținută după infectarea propriu-zisă.

Imunitatea împotriva coronavirusului – pentru cât timp ești protejat?

Dr. Emilian Imbri a explicat la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, marți seară, pe B1 TV, citat de DC News, că imunitatea, fie ea obținută natural sau dobândită prin vaccin, începe să scadă după o anumită perioadă, „perioadă pe care, din păcate, specialiștii încă nu o cunosc”.

„Mai luați în calcul și faptul că o să apară SARS-CoV-4” adaugă medicul.

Dr Emilian Imbri susține că imunitatea anti-COVID este eficientă pentru aproximativ un an de la vaccinare. Specialiștii în sănătate susțin, de asemenea, că după această perioadă ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin. Aceasta ar putea stimula sistemul imunitar pentru a produce un nivel optim de anticorpi și, de asemenea, ar putea oferi protecție sporită împotriva noilor tulpini.

Imunitatea completă se dezvoltă după 14 zile de la administrarea rapelului

„La 10 zile, 14 zile după a doua doză, se poate considera că ai o imunitate rezonabilă și poți sta liniștit. Johnson & Johnson nu are decât o doză, dar la o săptămână, două săptămâni după ce faci vaccinul poți să spui că organismul începe să se apere. Imunitatea – și imunitatea naturală și cea câștigată prin vaccin, dobândită cu vaccin, au o perioadă după care se pare că încep să scadă forțele de apărare ale organismului, perioadă pe care, din păcate, specialiștii încă nu o cunosc, dar se merge pe ideea că aproximativ un an de zile, (…) la fel ca și la vaccinurile gripale obișnuite”, a explicat medicul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel