vineri, octombrie 7, 2022

Experții în sănătate consideră că o a treia doză de vaccin va fi necesară pentru a stimula producerea de noi anticorpi împotriva coronavirusului. Aceasta va fi administrată pentru a proteja atât împotriva variantei originale, cât și împotriva noilor tulpini ale virusului. 

Specialiștii recomandă ca după aproximativ 8-12 luni o nouă doză de vaccin să fie administrată tuturor persoanelor care au fost imunizate anti-COVID. Aceasta va asigura continuitatea protecției împotriva virusului, întrucât nivelul optim de anticorpi scade treptat, după aproximativ jumătate de an.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

De asemenea, noile tulpini reprezintă un pericol asupra sănătății și riscului de infectare, fiind mult mai contagioase și provocând forme mai accentuate. Pentru a evita acest risc, cercetătorii recomandă administrarea unei doze după aproximativ 8-12 luni, pentru a consolida răspunsul sistemului imunitar și menținerea unui nivel optim de anticorpi.

O a treia doză, necesară după aproximativ 8 luni de la vaccinare

Potrivit Greek Reporter, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că oamenii vor avea nevoie de o a treia doză de vaccin în aproximativ 8 luni pentru a oferi protecție împotriva mutațiilor genetice apărute.

Știrea nu vine în totalitate ca o surpriză. De la începutul acestui an s-a tot discutat despre faptul că noile variante ale coronavirusului au apărut în întreaga lume, întrucât virusurile suferă diferite mutații în timp. Astfel, acesta susține că ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin. Variantele au fost depistate în în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York și multe alte zone din întreaga lume, deoarece virusul a a infectat persoane care nu primiseră încă vaccinurile, suferind mutații.

Te-ar mai interesa: Atac de cord: 40% dintre femei se plâng de ACEST s...

”Ar trebui să fim precauţi până la încheierea studiilor clinice, dar dovezile de până acum sunt încurajatoare.”, a spus Albert Bourla.

Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer-BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an. El a susținut că serul va fi capabil să ne apere de toate variantele de coronavirus.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Medicament oral împotriva coronavirusului

Totodată, Albert Bourla a anunțat că medicamentul oral experimental pentru tratarea COVID-19 ar putea fi disponibil în curând. Acesta a explicat că substanţa la care lucrează compania omoară virusul şi este foarte sigură, dar a subliniat că orice concluzii sigure legate de acest medicament vor fi disponibile după această vară.

Despre vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat împreună cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea rapelului.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 octombrie. Nu irosi celulele nervoase p...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private