Sari la conținut

După ce a omorât doi tineri, drogat la volan, Vlad Pascu vrea să fie lăsat în libertate: Știu că am făcut greșeli și am pierdut niște timp!

sursa foto: focuspress.ro

Vlad Pascu vrea să le ceară judecătorilor de la Tribunalul Constanța să fie pus în libertate, după ce a stat în spatele gratiilor după producerea tragediei de la 2 Mai, în care doi tineri și-au pierdut viața pe loc și alții au fost grav răniți.

Tânărul, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai, din județul Constanța, a contestat decizia Judecătoriei Mangalia de a-l menține în arest preventiv, potrivit publicaţiei Ziua de Constanța.

Judecat pentru mai multe infracţiuni grave

Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

Trebuie subliniat că această etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, marchează finalizarea anchetei penale și trimiterea dosarului la instanță pentru judecare, fără a afecta în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție.

Ieri, 9 aprilie, Judecătoria Mangalia a emis o sentință prin care a constatat legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Pascu Vlad Matei și a menţinut arestarea preventivă a inculpatului arestat în baza mandatului de arestare preventivă din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia.
Astăzi, în termenul legal, Vlad Pascu a înregistrat o contestație la hotărârea emisă de Judecătoria Mangalia, care va fi djudecată de Tribunalul Constanța.
Sursă foto: colaj foto Instagram Vlad Pascu

„Știu că am făcut greșeli și am pierdut niște timp”

Recent, Vlad Matei Pascu a dat primele declarații de când este închis, afirmând că ar lua alte decizii în viață, dacă ar putea.

„Aș porni pe o altă cale cu totul și mi-aș face o altă viață. Nu în sensul în care am făcut până acum. Știu că am făcut greșeli și am pierdut niște timp, s-a întâmplat și tragedia asta, cu acești doi oameni, care nu au cum să se mai întoarcă.

În momentul de față aș da orice să dau timpul înapoi, să fac lucrurile diferit. (…) Eu știu cine sunt eu și știu că tot ce se televizează îmi arată doar partea neagră. Nu arată lucrurile pe care le-am făcut bune în viața asta”, a mai spus el, conform digi24.

Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

A omorât doi tineri și a accidentat grav alți trei

„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani).

De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche. Menţionăm că inculpatul P.M.V. a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar, prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul procurorilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel