Sari la conținut

Tatăl unuia dintre tinerii uciși la 2 Mai de Vlad Pascu susține că judecătoarea care s-a ocupat de caz l-a întrebat dacă fiul lui mort e în sală. Avocat: „Posibilă favorizare a inculpatului”

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Tatăl lui Sebastian Olariu, studentul ucis după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de tineri la 2 Mai, a reclamat,joi, atitudinea judecătoarei care se ocupă de caz

Judecătoarea care se ocupă  de cazul lui Vlad Pascu a stârnit indignare și emoții puternice în rândul familiilor victimelor. Părinții victimelor și avocatul lor au relatat despre o serie de evenimente și comportamente neașteptate din partea judecătorului Ancuța Ioana Popoviciu, care au ridicat semne de întrebare cu privire la imparțialitatea și competența acesteia în gestionarea cazului. Cu toate că judecătorul are antecedente de neglijență în funcție, procedurile actuale nu permit o schimbare ușoară a acestuia sau a locației de judecată. Familiile victimelor, deși profund dezamăgite și frustrate, se arată hotărâte să continue lupta pentru dreptate, chiar și în fața unor astfel de obstacole. 

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, și Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, tinerii uciși de Vlad Pascu, au participat în cadrul emisiunii moderată de Victor Ciutacu la România TV, unde au relatat evenimentele neobișnuite petrecute joi la Judecătoria Mangalia, în prima zi a judecării cazului lui Vlad Pascu.

„Am pășit în sala de judecată, unde doamna judecător, într-o manieră destul de nepăsătoare, mestecând gluma, s-a așezat și a început să întrebe cine sunt părțile implicate. A numit familia Olariu și apoi pe cea a Dragomirilor. În momentul în care a început să numească familia, menționând și numele soției și al fiicei, a întrebat dacă Sebastian este prezent.

Acolo m-am simțit cuprins de emoții, eram gata să reacționez față de comportamentul doamnei judecător. Și-a cerut scuze, însă acestea păreau de prisos. Mi se pare că nu avea cunoștință despre persoanele implicate în dosar, ceea ce este surprinzător, având în vedere că jumătate din țară cunoaște detaliile accidentului, dar ea părea neinformată.

„Starea doamnei judecător era ciudată”

Poate a încercat să se prefacă ignorantă, intenționând să ne provoace să reacționăm și să creăm un incident în sala de judecată.”, a relatat Valentin Olariu.

Aceste declarații au fost susținute și de avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Dragomir în proces.

„Starea doamnei judecător era ciudată, departe de a fi una obișnuită. Din păcate, nu am avut cum să solicităm o verificare, deși întreaga presă națională, prezentă în sală, a observat comportamentul său neobișnuit. Nu există proceduri care să ne permită să cerem testarea doamnei judecător. Presa a fost martoră la toate acțiunile sale neașteptate, la momentele când părea că nu mai poate vorbi sau acționa corespunzător, culminând cu întrebarea complet nepotrivită adresată tuturor celor prezenți în sala de judecată despre cine sunt ei.

Am solicitat înregistrarea audio a ședinței, dar, din păcate, nu există motive de recuzare a judecătorului bazate pe aceste comportamente.

Am primit informații preliminare despre cum va decurge ședința, care ulterior s-au confirmat. Ne-a fost sugerat că, dacă procedura deviază de la așteptări, să nu fim surprinși.

Judecătorul are deja sancțiuni anterioare pentru neglijență gravă în exercitarea funcției. Din păcate, procesul nu poate fi mutat, nici judecătorul nu poate fi înlocuit, decât în cazul unei suspendări. Se va încerca o intervenție, dar judecătorul are autoritatea finală în acest dosar.

Dacă un judecător devine incompatibil cu cazul, din orice motiv, ar fi indicat să recunoască acest lucru.” a adăugat avocatul.

Posibilă favorizare a inculpatului

Cătălin Dragomir a relatat un alt aspect neobișnuit, interpretat de avocatul Cuculis ca fiind o posibilă favorizare a inculpatului.

„Vreau să subliniez că domnul Olariu și domnul Cuculis au dreptate. Judecătorul nu părea să fie într-o stare normală. Deși era prezentă fizic, mintea ei părea să fie în altă parte. Toată această situație umilitoare prin care am trecut, vreau să atrag atenția asupra familiei Pascu, care beneficiază de influențe financiare și politice semnificative. Faptul că acest judecător, despre care am aflat ulterior antecedentele, a fost desemnat în acest caz, iar inculpatul, Vlad Pascu, a participat online dintr-o altă locație, ridică întrebări serioase.”, a povestit Cătălin Dragomir.

În fața întrebării despre încrederea în capacitatea judecătoarei Ancuța Ioana Popoviciu de a conduce acest caz, Cătălin Dragomir a răspuns cu o ironie amară.

„Cred că oricine de pe stradă ar putea judeca mai corect decât doamna judecător. Sunt pregătit să mă confrunt din nou cu ea și să observ cum se comportă.

Ca cetățean și parte vătămată în acest proces, mă întreb dacă, observând un comportament la fel de anormal, pot solicita un test de droguri pentru judecător? Sau suntem blocați într-o situație fără soluție?”, a adăugat el.

În încheiere, Valentin Olariu a făcut o declarație tulburătoare, evidențiind nivelul profund de frustrare și dezamăgire provocat de evenimentele din sala de judecată.

„Da, voi merge din nou, voi lua și copilul cu mine. Judecătorul poate decide după bunul plac, dar dacă inculpatul va fi eliberat mai devreme, sunt pregătit să îmi fac dreptate singur. În septembrie, doamna Gorghiu a promis măsuri drastice, susținând că de aici începe lupta. Și acum, ce se întâmplă? Mi se oferă un judecător care pare complet deconectat de realitate?”, a concluzionat Valentin Olariu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel