sâmbătă, mai 21, 2022

Trei reprezentanți de seamă ai showbizz-ului românesc au luat atitudine împotriva cumplitei maladii.

Maria Cârneci, Cătălin Botezatu și Cătălin Scărlătescu luptă împotriva hepatitei C, alăturându-se unei ample campanii de conștientizare a bolii.

Conform datelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății, se estimează că la nivel mondial sunt peste 180 de milioane de persoane infectate cu virusul hepatic C, iar anual, aproximativ 400.000 de persoane mor din cauza acestui virus care, în majoritatea cazurilor, duce la ciroză și cancer hepatic.

Te-ar mai interesa: Premieră medicală! Pacienții cu traumatisme cranio...

În România, datele referitoare la numărul persoanelor infectate cu virusul hepatic C sunt de-a dreptul îngrijorătoare, peste jumătate de milion de români fiind astfel infectați.

Amintim că virusul hepatitei C este responsabil de decesul fulgerător al Ilenei Ciuculete și Denisei Răducu, două artiste îndrăgite, dar care, din păcate, au aflat prea târziu de existența acestuia: “Eu am acceptat imediat inițiativa de a trage un semnal de alarmă, e un an de când Ileana Ciuculete a plecat dintre noi din cauza unei boli de ficat, așa că îndrum pe toată lumea să își facă analizele, dacă merg la medicul de familie acest test e gratuit, boala e vindecabila acum, dar trebuie să ne informăm la timp, să aflăm dacă avem acest virus”, a declarat Maria Cârneci.

Te-ar mai interesa: Remedii naturiste pentru diabetul de tip 2...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private