sâmbătă, ianuarie 16, 2021
Parcalabu Liliana

Agenţia Naţională de Transplant are un nou director în persoana  medicului primar  de chirurgie generală Alexandra Anca Muresan.  Până în prezent şi-a desfăşurat activitatea la Institutul Regional de Gatroenterologie şi Hepatologie “prof. dr Octavian Fodor” din Cluj -Napoca.

“Mi-am propus să continui să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru ca drama tânărului care a pierdut ieri lupta cu viaţa să nu se mai repete”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, pentru Mediafax.

„Se impune restructurarea Agenţiei Naţionale de Transplant, pentru buna funcţionare şi transparentizare a activităţii de transplant în România. Numirea de astăzi este un prim pas în acest sens. Am încredere că noul director executiv va reuşi să organizeze un sistem care să funcţioneze în condiţii optime, în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de efectuarea unui transplant”, a mai spus Pintea

De altfel, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus, după aflarea veştii că tânărul Călin Farcaş, care aştepta un transplant pulmonar, a murit, că Ministerul are obligaţia să „facă de urgenţă curăţenie în viermuiala de la Agenţia Naţională de Transplant”.

Până acum, funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant a fost ocupată de Radu Deac.

Călin Farcaş, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Braşov, care aştepta un transplant pulmonar de mai bine de doi ani, a murit luni noapte la Institutul „Marius Nasta” din Capitală.

Ministrul Sorina Pintea a precizat că există un protocol cu Eurotransplant,  dar că nu am putut adera pentru că nu ne-am respectat atribuţiile şi contribuţiile.