marți, iulie 27, 2021

În atenția procurorilor din Milano a ajuns cazul unei românce care s-a stins din viață imediat după o intervenție chirurgicală. Medicul Mattia Colli, chirurg al „Centrului de chirurgie plastică și estetică

MC” din capitala lombardă,Decesul femeii a fost cauzat de complicații apărute după o operație de liposucție făcută cu câteva luni înainte, scrie Ansa.it, citat de stiridiaspora.ro

Liposuctia, lipoaspiratia, liposculptura. Cu mici diferente, toti acesti termeni definesc una dintre cele mai frecvente operatii estetice din lume, inventata in 1974 de catre doi medici chirurgi italieni. De atunci, popularitatea ei a crescut constant, dovada fiind studiile statistice care arata ca numai in statele Unite sunt efectuate 400.000 de astfel de operatii pe an. Ce inseamna, mai exact, aceasta interventie? Pacientului

ii este indepartata grasimea dezvoltata in exces in anumite zone ale corpului, comparativ cu altele, conferind astfel un aspect mai armonios al siluetei.

Ana Maria Crăciun a murit într-un spital din Bresciano, pe 11 aprilie 2018, după nouă luni de suferinţă, suferind de o infecţie gravă după ce a fost operată de medicul italian, pe 5 iulie 2017.

O operație care, conform plângerii partenerului ei, i-ar fi cauzat moartea.

Femeia, conform plângerii partenerului ei, asistat de avocata Laura Gravina, a trăit „nouă luni de agonie”.

După liposucție, adică îndepărtarea unei părți a țesutului

adipos, de pe șolduri, abdomen și picioare, s-a simțit rău, acuzând febră și convulsii.

De la Milano se întorsese în România unde fusese operată de mai multe ori pentru „fasciită necrozantă”, adică o formă gravă de infecție.

Fasciita necrozantă este o infecţie cu streptococ β-hemolitic din grupa A, ce determină necroza
fasciei, a ţesutului subcutanat şi a vaselor sanguine. Are o evoluţie rapidă şi o rată înaltă de mortalitate

Deoarece starea ei nu s-a îmbunătățit, a fost transferată la Fundația Poliambulanza din Brescia și apoi la un hospice din Orzinuovi, unde s-a stins din viață.

Chirurgul,

conform celor explicate de apărătorul său, avocatul Gian Filippo Schiaffino, „a respectat toate regulile și prescripțiile chiar și în faza postoperatorie”.

Ultimele stiri

Parteneri