Sari la conținut

Durere pancreatică? 8 alimente pe care pancreasul tău le va iubi cu siguranță!

Sursă foto: Pixabay
Cancerul de pancreas este una dintre afectiunile maligne cele mai dificil de tratat

Dacă nu ați experimentat niciodată dureri pancreatice, este posibil să nu știți exact ce este organul sau importanța acestuia în corpul dumneavoastră. Pancreasul face parte din sistemul digestiv și se află în cavitatea abdominală din spatele stomacului. Pancreasul  este responsabil pentru producerea multor hormoni importanți, cum ar fi insulina, polipeptidele, somatostatina și glucagonul.

Pancreasul este spongios și produce enzime care descompun alimentele. Pancreatita este inflamația pancreasului care duce la dureri severe, febră și diaree. Sănătatea acestui organ este vitală pentru sănătatea generală. Există multe alimente care vă pot ajuta să vă protejați pancreasul.

 Usturoi

garlic

Usturoiul este o legumă de specii de aliu; alți membri ai acestei familii includ praz, șalotă, ceapă, arpagic și schinduf. Aceste alimente conțin sulf, arginină, seleniu, oligozaharide și flavonoide care s-au dovedit a preveni cancerul pancreatic.

Spanac

spinach

Spanacul este o alegere excelentă pentru un pancreas sănătos.

Citeste si:

Un studiu publicat în Jurnalul Institutului Național al Cancerului a arătat că o dietă care include spanac și alte legume oferă agenți de protecție împotriva cancerului pancreatic.

Iaurt probiotic

yogurt

Potrivit Școlii de Medicină și Sănătate Publică a Universității din Wisconsin, probioticele pot fi benefice în menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor bune din organism.

Iaurtul conține culturi active care pot ajuta la ușurarea digestiei, protejarea sistemului digestiv și pot ajuta la reducerea riscului anumitor probleme de sănătate.

Cireșe

cherries

Cireșele sunt o sursă bogată în mod natural de antioxidanți și alcool perililic, un compus dovedit că ajută la prevenirea cancerului pancreatic.

Atunci când cumpărați cireșe, ar trebui să fie cât mai naturale și din surse sigure, pentru a evita expunerea la pesticide și alte substanțe chimice dăunătoare.

Ciuperci

mushrooms

S-a demonstrat că un extract din ciuperci medicinale inhibă creșterea celulelor cancerului pancreatic.

Ciupercile sunt o sursă bună de fibre, seleniu, potasiu și vitamina D2 cu foarte puține calorii, bune atât gătite, cât și crude.

Broccoli

broccoli

Apigenina flavonoidă din broccoli protejează țesutul pancreatic.

Pentru a primi toți nutrienții vitali de la broccoli, mâncați-l crud sau doar ușor  gătit la aburi. Gătitul poate elimina marea majoritate a nutrienților.

Cartofi dulci

sweet-potatoes

În formă lor uimitoare ca un pancreas, cartoful dulce oferă protecție pancreasului, eliberând zaharuri treptat în organism, fără a pune astfel stres excesiv asupra sistemului digestiv.

Strugurii roșii

grapes

Strugurii roșii sunt o sursă excelentă de resveratrol, un antioxidant benefic. Resveratrolul ajută la prevenirea deteriorării vaselor de sânge și reduce inflamația.

Mai precis, compusul induce, de asemenea, moartea celulară (apoptoza) în celulele cancerului pancreatic.

Urmând o dietă bogată în alimente bune pentru pancreas, puteți menține organul sănătos și reduceți riscurile de inflamație, infecție și cancer.

Împreună cu o dietă sănătoasă bogată în alimente bogate în nutrienți, exercițiile fizice regulate pot juca, de asemenea, un rol important în menținerea unui pancreas sănătos – și a oricărui alt organ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.