Sari la conținut

Durerea ascuțită în ureche poate anunța ACESTE 5 probleme grave de sănătate

Țiuiturile în urechi pot anunța uneori probleme grave de sănătate
Sursă foto: arhivă doctorulzilei.ro

Atenție la durerea ascuțită în ureche. Chiar dacă durerile de urechi sunt mai frecvente în rândul copiilor, pot afecta și adulții, ducând la nopți nedormite, stres și un nivel scăzut de energie.

Durerea ascuțită poate proveni din probleme precum acumularea de ceară în interiorul canalului urechii, infecție, ca simptom însoțitor al abceselor dentare etc.

Medicii susțin răspunsul dacă durerea reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea generală sau indică alte stări de sănătate, pericolele se dezvăluie prin intensitatea sa.

În cazul durerii de ureche, mulți cred că doar curățarea murdăriei ar ajuta, dar nu este întotdeauna cazul.

Durerea de lungă durată și ascuțită poate semnala probleme mult mai grave care justifică o vizită la clinică. Este important să obțineți o înțelegere completă a originii durerii și a consecințelor.

Așadar, iată o listă cu motivele care pot fi în spatele disconfortului din urechi.

Durerea ascuțită indică probleme grave de sănătate: 1. Infecție

O senzație de tremurare în ureche care se dezvoltă într-o durere insuportabilă poate sugera ceva grav. Durerile de urechi rezultă adesea din inflamația de grad înalt cauzată de un fel de infecție bacteriană.

„O infecție a urechii provoacă inflamație severă, umflare și drenaj a urechii, care poate provoca dureri severe”, a declarat Dr. Omid Mehdzizadeh, MD, otolaringolog și laringolog la Providence Saint John’s Health Center din Santa Monica, California, potrivit Livestrong.

„În mod anecdotic, am avut câteva paciente de sex feminin care mi-au spus că infecția lor la urechea medie este la fel de dureroasă ca și nașterea fără medicamente.”

Infecțiile urechii apar de obicei din cauza virușilor și bacteriilor care se adună în interior, aducând apariția răcelii și a alergiilor. Infecția bacteriană ar putea duce la mâncărime și disconfort în urechi.

2. Infecția sinusurilor

Infecția sinusurilor apare atunci când țesutul care le căptușește devine blocat și umplut cu lichid. Condiția, cunoscută și sub denumirea de sinuzită, poate provoca durere și umflare în jurul nasului, congestie nazală sau curge nazală, respirație urât mirositoare sau oboseală, conform Cleveland Clinic.

Dr. Mehdzizadeh a dezvăluit că, în multe cazuri, durerea poate ajunge până la urechi.

Durerea ascuțită indică probleme grave de sănătate: 3. Durere la nivelul maxilarului

Tulburarea temporomandibulară sau TMD, care lovește mușchii maxilarului, poate provoca, la rândul său, dureri de urechi și dureri de cap. La debut, durerea apare în jurul ochilor sau al feței înainte de a ajunge la urechi.

Potrivit lui Johns Hopkins Medicine, problema poate apărea din cauza strângerii și scrâșnirii dinților fără să ne dăm seama.

Durerea ascuțită indică probleme grave de sănătate: 4. Probleme nervoase

Nevralgia de trigemen este o tulburare de durere cronică care implică dureri asemănătoare șocului electric la nivelul mușchilor faciali. Afectează în primul rând nervul trigemen, sau al cincilea nerv cranian, din cauza unei leziuni nervoase, potrivit National Institute of Neurological Disorders and Stroke.

Când apare problema, este posibil să simțiți o durere șocantă în urechi.

5. Un obiect străin

Dacă un obiect străin intră în cavitatea urechii fără știrea cuiva și stă acolo destul de mult, este sigur că îi va face cunoscut prezența provocând durere.

Alte simptome, cum ar fi sângerarea și drenajul puroiului, pot apărea și ele.

În mod ideal, ar trebui să căutați ajutor medical într-o astfel de situație, fără a împinge sau a folosi penseta sau bețișoarele de urechi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel