duminică, iunie 26, 2022

Durerea de spate inexplicabilă poate să NU fie normală; Poate indica o boală ucigașă.

Durerile de spate sunt prea frecvente pentru a fi chiar un motiv de îngrijorare. Uneori, oamenii pot avea dureri de spate  pentru că, pur și simplu, stau prea mult în picioare sau stau într-o postură incomodă sau incorectă.

Disconfortul, cu toate acestea, poate să nu fie întotdeauna centrat pe postură.

Te-ar mai interesa: Carmen Brumă: Foarte important! Carnea e prietena ...

Durerea de spate inexplicabilă poate să NU fie normală; Poate indica o boală ucigașă

Sunt și cazuri în care durerile de spate pot fi o consecință a rănilor sau ca parte a durerii menstruale. Cu toate acestea, un expert îl asociază cu o boală ucigașă tăcută care solicită asistență medicală imediată.

Unii experți spun că durerile de spate inexplicabile ar putea fi un simptom al mielomului. Un tip de cancer de sânge, mielomul este adesea omis sau interpretat greșit ca o altă problemă de sănătate. Adesea, este însoțită de oboseală severă și infecții frecvente care nu se îmbunătățesc cu durerile de spate. Bătrânii pot chiar confunda boala cu o întindere de mușchi la bătrânețe.

Te-ar mai interesa: O actriță celebră șochează: „Am pierdut nouă copii...

Ce este mielomul?

Mielomul este un cancer care începe în celulele plasmatice, un fel de trombocite care se formează în măduva osoasă. Celulele plasmatice fac parte din sistemul imunitar; în timp ce cele normale produc anticorpi pentru a lupta împotriva infecțiilor, cele anormale se înmulțesc necontrolat și nu sunt de folos pentru funcțiile normale ale corpului.

Ceea ce face ca această boală să fie unică este faptul că nu există în organism sub forma unei tumori sau a unui nodul și majoritatea complicațiilor apar din acumularea de celule anormale în măduva osoasă.

Te-ar mai interesa: Degetele tale arată AȘA? Poate fi vorba de un simp...

Pentru un tratament în timp util, este important să cunoașteți simptomele bolii. Acestea includ:

1. Fracturi osoase

2.Dureri osoase

3. Amorțeală

4. Anemia

5. Infecții repetate

6. Compresia măduvei spinării

7. Sânge gros

8. Probleme cu rinichii

9. Sângerări neobișnuite

10. Niveluri scăzute de calciu în sânge

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private