Sari la conținut

Dureri de picior? Încearcă aceste 4 exerciții care pot ajuta la atenuarea durerii

Dureri de picior? Încearcă aceste 4 exerciții care pot ajuta la atenuarea durerii

După o zi lungă de mers, este posibil să aveți dureri de picior sau, uneori, această durere poate fi doar cronică. Puteți practica exerciții care ajută la ameliorarea durerii. Puteți, de asemenea, să vă scufundați piciorul în apă fierbinte, ceea ce va ajuta la reducerea durerii sau vă va face un masaj al picioarelor.

Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie întotdeauna posibil să recurgeți la astfel de moduri și practicarea unor exerciții ușoare ar putea ajuta. Exercițiile care ajută la ușurarea mușchilor piciorului și a gambelor vor ajuta la ameliorarea durerii piciorului.

Dureri de picior? Încearcă aceste 4 exerciții care pot ajuta la atenuarea durerii

Iată câteva exerciții care vă pot ajuta să vă ușurați de durere și le puteți efectua, de asemenea, stând pe scaunul de lucru sau în timp ce vă culcați în pat.

Day 28- Point and Flex Foot While Supine | Gym membership, Exercise, Flex

1. Flexați și îndreptați: pentru acest exercițiu, ridicați un picior drept și apoi îndreptați degetele de la picioare spre d-voastră. Apoi, flexează piciorul în sus spre tine. Țineți piciorul în această poziție timp de câteva secunde și apoi îndreptați-l din nou spre exterior. Apoi flexați din nou degetele de la picioare în sus spre d-voastră. Faceți acest lucru de câteva ori pe ambele picioare pentru a ușura mușchii piciorului, precum și gambele.

Toe Circles - Exercise How-to - Workout Trainer by Skimble

2. Cercuri: Îndreptați-vă picioarele și începeți să vă învârtiți piciorul în sensul acelor de ceasornic. Începeți de la 12 și apoi rotiți-vă picioarele complet în sensul acelor de ceasornic și aduceți-l din nou la 12.

Ankle Joint Rotation - Foot & Leg Centre

3. Rotația gleznei: În acest exercițiu, doar rotiți glezna dintr-o parte în alta. Îndreptați-vă picioarele, rotiți-vă picioarele într-o parte și apoi întoarceți-l la 180 de grade. Fă asta de câteva ori.

Foot Exercises: Strengthening, Flexibility, and More

4. Onduleuri ale degetelor de la picioare: Pentru acest exercițiu, stați pe un scaun și țineți picioarele pe podea. Apoi, ondulați-vă degetele de la picioare și țineți-le câteva secunde și apoi eliberați-le încet.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: