miercuri, septembrie 28, 2022

Până acum, cel mai probabil ați auzit de multiplele beneficii pentru sănătate asociate cu dieta mediteraneană. S-a descoperit că ajută la reducerea inflamației, vă îmbunătățește funcția cognitivă și vă ajută să aveți o inimă mai sănătoasă. Și în timp ce dieta constă din multe tipuri diferite de alimente, una dintre cele mai populare gustări din dieta mediteraneană  sunt măslinele!

Te-ar mai interesa: Dana Budeanu a rezolvat problema facturilor mari p...

Indiferent dacă le iubești sau le urăști, măslinele sunt pline de beneficii pentru sănătate, motiv pentru care sunt o bază atât de sănătoasă în multe tipuri de planuri de alimentație sănătoasă.

Veți obține un plus de grăsimi sănătoase

Măslinele sunt formate în mare parte din grăsimi sănătoase și conțin un nivel ridicat de grăsime specifică numită acid oleic, care reprezintă 74% din grăsimea găsită în măsline. Acidul oleic este o grăsime mononesaturată și se știe că ajută la inflamație.

Obținerea mai multor grăsimi „sănătoase” precum grăsimile mononesaturate și polinesaturate în dieta dumneavoastră, mai ales atunci când înlocuiesc grăsimile precum grăsimile saturate și trans, vă poate ajuta în mod semnificativ sănătatea generală.

Te-ar mai interesa: Cine este cea mai tânără regină din lume: A studia...

Vă puteți îmbunătăți funcția creierului.

Unul dintre principalele beneficii de a obține mai mulți acizi grași sănătoși în dieta ta este că aceștia vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea și funcționarea creierului. Potrivit Psychology Today, oamenii care mănâncă multe grăsimi mononesaturate au adesea niveluri mai ridicate de neurotransmițător acetilcolină, de care avem nevoie pentru funcții precum păstrarea memoriei și învățarea.

Te-ar mai interesa: Care sunt criterile după care ne alegem stomatolog...

Măslinele conțin, de asemenea, compuși fenolici, care s-au dovedit a avea o legătură cu protejarea împotriva bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer sau demența.

Masline

Vei primi o doză bună de fibre

În timp ce măslinele și uleiul de măsline au multe dintre aceleași beneficii pentru sănătate, unul dintre efectele specifice ale consumului de măsline este că acestea conțin fibre alimentare! De fapt, trei uncii de măsline conservate conțin aproximativ 3,2 grame de fibre, care este o cantitate utilă pentru o gustare mică.

Te-ar mai interesa: Atenție! Noi modificări la calculul facturilor de ...

Obținerea suficientă de fibre în dieta ta este una dintre cheile principale pentru o inimă sănătoasă, niveluri sănătoase de colesterol, digestie bună și longevitate în ansamblu, iar măslinele pot fi o parte utilă în atingerea obiectivelor tale de fibre.

Îți poți îmbunătăți sănătatea inimii

Măslinele sunt unul dintre cele mai bune alimente sănătoase pentru inimă pe care le puteți gusta din cauza nivelului ridicat de grăsimi mononesaturate. Potrivit unui raport publicat în Lipids in Health and Disease, s-a descoperit că grăsimile mononesaturate contribuie la reducerea riscului general de mortalitate, accident vascular cerebral și boli cardiovasculare la participanții la studiu.

Te-ar mai interesa: Bei cafeaua fierbinte? Ai grijă, iată care sunt ri...

Grăsimile mononesaturate vă pot ajuta, de asemenea, să reduceți „colesterolul rău” (LDL) și să creșteți „colesterolul bun” (HDL), care, la rândul său, vă poate ajuta să mențineți o inimă sănătoasă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private