duminică, februarie 28, 2021

Cercetatorii au vesti bune pentru iubitorii de supe! Aceste preparate simple si delicioase au numeroase benficii asupra sanatatii. Consumul lor regulat ajuta la combaterea a numeroase boli, inclusiv a malariei.

Malaria este o boala care afecteaza tot mai multi oameni in intreaga lume, insa cercetatorii au descoperit ca supele au efecte miraculoase asupra sanatatii.

O echipa de savanti si cativa elevi din Londra au studiat cum pot stopa unele supe efectele parazitului Plasmodium falciparum, responsabil de cumplita boala.

Malaria este o boala infectioasa transmisa de tantarul Anopheles, care se manifesta prin friguri puternice si intermitente. Aceasta boala este larg raspandita in zonele tropicale si subtropicale si este cauzata de parazitii Plasmodium.

Jumatate din populatia lumii se poate imbolnavi de malarie

Potrivit studiului, in momentul de fata aproape jumatate din populatia lumii se poate imbolnavi de malarie. Aceasta cumplita boala este cauza principala a mortalitatii crescute la nivel global.

Studii anterioare au descoperit o planta miraculoasa, Qing Hao, care poate lupta impotriva malariei. Aceasta planta este cunoscuta in medicina chineza de peste 20,000 de ani si reduce cu succes febra sau alte simptome ale malariei.

Qing Hao sau pelinul dulce, asa cum este cunoscut in alte zone, este folosita in prepararea de tinctura sau ceai. Despre aceasta se spune ca poate lupta si impotriva unor forme de cancer.

Suplimentar, oamenii de stiinta au vrut sa descopere daca exista si alte metode traditionale ce pot lupta impotriva malariei. In mod surprinzator, unele retete traditionale de supa pot combate aceasta cumplita boala.

Citeste continuarea…

Ultimele stiri

Parteneri