Sari la conținut

Efectul miraculos pe care îl are ridichia neagră. Are puteri vindecătoare

Ridichea neagră, Raphanus sativus varietatea niger, este un soi de ridiche folosit din cele mai vechi timpuri în medicina naturistă, atribuindu-se puteri de vindecare a bolilor digestive, biliare, răceli.

Efectul nebănuit pe care îl are ridichia neagră. Are puteri vindecătoare

Un tratament bun este tăierea legumei în două, apoi se scobeşte miezul şi se pune miere sau zahăr. Se lasă peste noapte, iar dimineaţa se bea siropul. Infecţiile sistemului respirator, senzaţiile de uscăciune în gât, durerile de cap şi alte simptome specifice răcelii se ameliorează sau chiar dispar în scurt timp.

În plus, vitamina B9 din ridichea neagră reglează metabolismul, reduce oboseala și ajută sistemul imunitar.

Ridichea neagră este bogată în potasiu şi îmbunătățește funcțiile sistemului nervos și muscular, menținând în același timp tensiunea arterială normală.

Ameliorează tulburările digestive și chiar ușurează digestia. Stimulează activitatea bilei și ajută la eliminarea toxinelor;
Are efect diuretic, detoxifiant şi antiinflamator;
Sursă bună de vitamina C;
Sporește imunitatea și ajută la eliminarea radicalilor liberi inflamatori, potrivit studiilor.
Ridichea neagră este foarte simplu de consumat. Se poate rade şi face o salată simplă, cu puţin ulei, sare, oţet şi piper.

Ridichea neagră poate fi utilizată ca aliment

Ridichea neagră poate fi consumată crudă ca salată sau gătită în supe sau tocănițe. Atâta timp cât pielea neagră pare proaspătă și nu miroase a mucegai, acesta poate fi consumat, de asemenea. Gustul puternic al rădăcinii poate fi redus prin adăugarea de sare la rădăcina crudă.

Ridichia neagră conține: următoarele elemente

  • glucide
  • izotiocianați
  • uleiuri esențiale
  • enzime
  • inhibitori de enzime
  • microelemente
  • vitaminele B și C
  • flavonoide
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: