vineri, martie 5, 2021

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, circulă multe metode de întărire a imunității. Pornind de la faptul că medicii chinezi cu acordul guvernului de la Shanghai au apelat la doze mari de vitamina C perfuzabilă în tratarea unor pacienți, există și în Europa tendința de a mări dozele uzuale de vitamina C clasică.

De aici, au început controversele între medici, legate de cât de eficientă este administrarea acestei vitamine în doze mai mari.

Medicul Adina Alberts a scris pe pagina domniei sale de Facebook un articol care se vrea clarificator în dilema aceasta legată de eficiența uneia dintre cele mai cunoscute vitamine.

Iată postarea integrală a dr. Adina Alberts:

”Are vitamina C puterea de a combate coronavirus?

STIMAȚI OFICIALI CARE VĂ EXPRIMAȚI PUBLIC PE PROBLEME DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, STIMAȚI CETĂȚENI,

Dați-mi voie să clarific eficiența VITAMINEI C în ceea ce presupune lupta activă împotrivă virozelor.

Chiar în această seară, în emisiunea de maximă audiență a dlui Cosmin Prelipceanu de la Digi24, un invitat a declarat că vitamina C n-are niciun efect în lupta împotrivă infecției COVID-19. Ba chiar ar face rau! Că cică așa ar fi spus cercetătorii chinezi…pe care trebuie să-i credem, și nu pe ăștia care spun că trebuie să luam vitamina C pentru a fi mai pregătiți pentru o posibilă luptă cu acest virus.

Uluită de această declarație publică, am pus mâna să caut imediat ce scrie presa străină despre coronavirus și vitamina C.

Înainte de orice alta explicație trebuie să știți că vitamina C este indispensabilă vieții, nu se secretă în organism și prin urmare trebuie adusă în organism prin aport alimentar – de aceea se numește esențială! Este antioxidantă și antiinflamatorie.

Revenind la studiile chinezilor, aceștia au studiat dacă doze foarte mari de vitamina C administrată intravenos ar vindeca infecția cu COVID-19. Au utilizat în studiul lor doze de 24 de grame pe zi (în condițiile în care un aport firesc, normal, zilnic, de vitamina C ar fi de 2 grame).

În urma acestui studiu au ajuns la concluzia că utilizarea unei astfel de doze astronomice nu este mai eficientă decât cea clasică!

Ehei, exact aceasta nuanță importantă le-a scapăt “specialiștilor” în sănătate.

Off, oare când vom scapă de superficialitatea asta, de autosuficienta acestor domni?Este regretabil!

Așa că, dragii mei, luați-vă doza zilnica de vitamina C cu conștiinciozitate!

2 grame pe zi, nu uitați! Sănătate multă!”, conchide medicul.

Ultimele stiri

Parteneri