joi, octombrie 22, 2020

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, circulă multe metode de întărire a imunității. Pornind de la faptul că medicii chinezi cu acordul guvernului de la Shanghai au apelat la doze mari de vitamina C perfuzabilă în tratarea unor pacienți, există și în Europa tendința de a mări dozele uzuale de vitamina C clasică.

De aici, au început controversele între medici, legate de cât de eficientă este administrarea acestei vitamine în doze mai mari.

Citește și:

Medicul Adina Alberts a scris pe pagina domniei sale de Facebook un articol care se vrea clarificator în dilema aceasta legată de eficiența uneia dintre cele mai cunoscute vitamine.

Iată postarea integrală a dr. Adina Alberts:

”Are vitamina C puterea de a combate coronavirus?

STIMAȚI OFICIALI CARE VĂ EXPRIMAȚI PUBLIC PE PROBLEME DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, STIMAȚI CETĂȚENI,

Dați-mi voie să clarific eficiența VITAMINEI C în ceea ce presupune lupta activă împotrivă virozelor.

Citește și:

Chiar în această seară, în emisiunea de maximă audiență a dlui Cosmin Prelipceanu de la Digi24, un invitat a declarat că vitamina C n-are niciun efect în lupta împotrivă infecției COVID-19. Ba chiar ar face rau! Că cică așa ar fi spus cercetătorii chinezi…pe care trebuie să-i credem, și nu pe ăștia care spun că trebuie să luam vitamina C pentru a fi mai pregătiți pentru o posibilă luptă cu acest virus.

Citește și:

Uluită de această declarație publică, am pus mâna să caut imediat ce scrie presa străină despre coronavirus și vitamina C.

Înainte de orice alta explicație trebuie să știți că vitamina C este indispensabilă vieții, nu se secretă în organism și prin urmare trebuie adusă în organism prin aport alimentar – de aceea se numește esențială! Este antioxidantă și antiinflamatorie.

Revenind la studiile chinezilor, aceștia au studiat dacă doze foarte mari de vitamina C administrată intravenos ar vindeca infecția cu COVID-19. Au utilizat în studiul lor doze de 24 de grame pe zi (în condițiile în care un aport firesc, normal, zilnic, de vitamina C ar fi de 2 grame).

În urma acestui studiu au ajuns la concluzia că utilizarea unei astfel de doze astronomice nu este mai eficientă decât cea clasică!

Ehei, exact aceasta nuanță importantă le-a scapăt “specialiștilor” în sănătate.

Off, oare când vom scapă de superficialitatea asta, de autosuficienta acestor domni?Este regretabil!

Așa că, dragii mei, luați-vă doza zilnica de vitamina C cu conștiinciozitate!

2 grame pe zi, nu uitați! Sănătate multă!”, conchide medicul.

Parteneri--