Sari la conținut

Ei sunt cei mai longevivi oameni! Trăsăturile de caracter care adaugă ani vieții tale. Află dacă te încadrezi

Credit foto: arhiva Doctorul Zilei
Baby Boomers, risc de hepatita C

Stilul de viață echilibrat și sănătatea emoțională și mintală sunt factori care adaugă ani vieții tale, la propriu. Cei mai longevivi oameni au aceste lucruri în comun, au descoperit cercetătorii.

Oamenii care trăiesc mai mult decât media au câteva lucruri în comun. Ei au o dietă bazată pe alimente naturale, cât mai puțin procesate și nu au vicii.

De asemenea, practică diverse obiceiuri sănătoase și le limitează pe cele care pot afecta organismul.

Sigur, toți acești factori pot fi controlați în favoarea noastră și îi putem adapta nevoilor noastre.

Totuși, oamenii de știință au descoperit că sunt și alți factori care influențează longevitatea noastră. Caracterul este unul dintre elementele care adaugă ani vieții, au descoperit cercetătorii unui studiu efectuat în Statele Unite.

Caracterul, secretul longevității

Studiul, publicat în jurnalul „International Psychogeriatrics”, dezvăluie că încăpăţânarea şi optimismul se numără printre trăsăturile de caracter care pot reprezenta secretul longevităţii.

O echipă de oameni de ştiinţă aflată în căutarea unor indicii cu privire la longevitate şi-a concentrat cercetările în zona a nouă sate îndepărtate din regiunea Cilento din sudul Italiei, acolo unde sute de locuitori au peste 90 de ani. Studiul s-a concentrat pe 29 dintre aceştia, participanţii având vârste cuprinse între 90 şi 101 ani.

Mai multe cercetări au fost efectuate pe adulţi cu vârste înainte, însă acestea s-au concentrat cu precădere pe genetică decât pe sănătatea lor mintală sau pe trăsăturile de personalitate”, a declarat unul dintre autorii pricipali, dr. Dilip Jeste, profesor de psihiatrie şi neuroştiinţe la Facultatea de Medicină a Universităţii din San Diego, California, citează Agerpres.

Trăsăturile de caracter puternice, asociate cu longevitatea

Principalele teme care au reieşit din studiul nostru, şi par să fie trăsături unice asociate cu o stare mai bună de sănătate fizică a acestei populaţii rurale, sunt optimismul, etica muncii, încăpăţânarea şi o puternică legătură cu familia, cu religia şi cu pământul”, a precizat Jeste, în cadrul unui comunicat emis de universitate.

Cercetătorii au descoperit că aceste persoane aveau o sănătate mintală mai bună și o stimă de sine crecută, în comparație cu persoanele de 60-70 de ani. „Acest paradox al înaintării în vârstă susţine ideea că starea de bine şi (nivelul de) înţelepciune se accentuează proporţional cu vârsta, chiar dacă sănătatea fizică se deteriorează”, a adăugat Jeste.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: