Sari la conținut

Elementele declanșatoare a unui act intim de succes

greșeli

Elementele declanșatoare a unui act intim de succes. Secretul cuplurilor deslușit de către psihologi.

Contactul intim gemut te poate activa mai mult, iată de ce. În plus, poate face actul intim mai plăcut.

Probabil că suntem cu toții familiarizați cu ce sună gemetele în timpul actului intim – fie dintr-o performanță prea dramatică în filmele pentru adulți sau într-un film, fie chiar din viața reală.

Dar există atât de multe întrebări când vine vorba de gemete: de ce o facem (sau nu), de ce unii le falsifică și de ce sună atât de al naibii de kinky (pentru unii)? Am cerut experților să explice.

Pentru o mulțime de oameni, gemerea în timpul actului intim- fie că o faci chiar tu, fie că o auzi la partenerul tău – poate fi o schimbare uriașă pentru actul intim.

Citeste si:

Dar ce se întâmplă în adâncul psihicului nostru care face ca gemetele să fie atât de plăcute?

Ei bine, este parțial pentru că geamătul acționează ca un „stimul intim sau declanșator” auditiv, spune dr. Lori Brotto, psiholog specializat în intimitate și profesor la Universitatea din Columbia Britanică.

„Declanșatoarele sunt esențiale pentru provocarea excitării intime la cealaltă persoană [cu care sunteți],” explică ea.

„Cu toate acestea, declanșatoarele sunt atât de individuale. Pentru o persoană, o imagine erotică este un declanșator intim și o pornire, iar pentru o altă persoană ar putea fi respingătoare”, adaugă ea – ceea ce explică de ce unii oameni sunt atrași de sunetul geamătului, iar alții nu.

Între timp, gemetele fac parte, de asemenea, din replicile verbale și non-verbale pe care le căutăm de la partenerul nostru în timpul actului intim și pe care le dăm și noi înșine.

„Auzirea zgomotelor și a gemetelor este doar un indiciu cu adevărat important ce creează plăcere partenerului nostru sau noi înșine experimentăm plăcere”, explică terapeutul de relații Catriona Boffard, „ceea ce îi poate face pe unii să devină și mai activi”.

Cu toate acestea, continuă psihologul Catriona, sunt oamenii care sunt distrași de zgomote, iar gemetele îi pot determina să se oprească din actul intim.

Catriona spune că este un amestec al celor două categorii. „Pentru unii oameni, ei sunt mai natural vocali în timpul actului intim, dar, din păcate, prea mulți oameni sunt informați despre contactul intim prin intermediul pornografiei și, prin urmare, cred că este normal să facă zgomot în timpul actului – chiar dacă asta înseamnă că trebuie să-l falsifice!”

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.