miercuri, decembrie 7, 2022

Frecvența actului intim: Pentru majoritatea cuplurilor, cu cât au mai multe acte intime, cu atât este mai fericită relația de cuplu.

Cât de frecvent este actul intim?

Să începem cu veștile bune. Cuplurile cu o relație solidă au parte de un act intim mai des decât orice altcineva. Nu crezi? Deși este adevărat că poți regăsi povești nebunești în rândul persoanelor singure, amintește-ți că aceștia trec și printr-o perioadă lungă de abstinență.

Un raport din martie 2017 a constatat că 15% dintre bărbați și 27% dintre femei au raportat că nu au întreținut un contact intim în ultimul an. Și 9% dintre bărbați și 18% dintre femei spun că nu au avut un contact intim de cinci ani.

Principalii factori asociați cu o viață lipsită de act intim sunt vârsta înaintată și singurătatea. Prin urmare, indiferent dacă aveți un contact intim o dată pe săptămânp, o dată pe lună sau de doar 6 ori pe an, realitatea este că există cineva în lume care are este mai puțin norocos decât tine în ceea ce privește actul intim.

Dar cine ține numărătoarea legat de frecvența actului intim?

Chiar dacă majoritatea oamenilor își păstrează viața intimă privată, știm destul de multe despre obiceiurile intime ale oamenilor. Datele provin dintr-o varietate de surse, inclusiv General Social Survey, care colectează informații despre comportamentul din Statele Unite și International Social Survey Program, un studiu similar care colectează date internaționale și studii suplimentare de la oameni care studiază contactul intim, cum ar fi faimosul Institut Kinsey.

O tendință recentă este că frecvența initimă scade în rândul mileniarilor, probabil pentru că este mai puțin probabil ca generațiile actuale să aibă parteneri stabili.

Pe baza acestei cercetări, iată câteva din ceea ce știm despre actul intim:

 • Un adult are în medie în jur de 54 de acte intime pe an
 • Contactul intim durează aproximativ 30 de minute
 • Aproximativ 5% dintre oameni au un contact intim de cel puțin 3 ori pe săptămână
 • Tinerii de 20 de ani au în medie în jur de 80 de acte intime pe an
 • Oamenii în jur de 40 de ani au în medie în jur de 60 de acte intime pe an
 • Actul intim scade la o frecvență de 25 de ori la persoanele în jur de 65 de ani
 • După vârsta de 25 de ani, frecvența actului intim scade anual cu 3.2%
 • Dacă este să ne raportăm la vârstă și perioade, cei născuți după 1930 au avut parte de contacte intime mai dese. Cei născuți după 1990 au avut parte de mai puține acte intime
 • Aproximativ 20% din oameni, majoritatea văduvi, au fost celibatari cel puțin un an
 • Cuplul căsătorit mediu are un contact intim de aproximativ 51 de ori pe an
 • Cuplurile foarte fericite, au parte de aproximativ 74 de acte intime pe an
 • Cuplurile căsătorite sub 30 de ani au aproximativ 112 contacte intime pe an, iar persoanele singure sub 30 de ani au parte de aproximativ 69 de acte intime
 • Cuplurile căsătorite în jurul vârstei de 40 de ani au parte de 69 de acte intime, iar persoanele singure sub 40 de ani au parte de aproximativ 50 de acte intime pe an

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private