Sari la conținut

Elena Udrea, avertisment pentru Klaus Iohannis? „Îl consider un om inteligent. Odată deschisă Cutia Pandorei, orice va fi posibil în viitor să i se întâmple unui FOST Președinte”

Elena Udrea, săgeată către președintele României? „Îl consider un om inteligent. Odată deschisă Cutia Pandorei, orice va fi posibil în viitor să i se întâmple unui FOST Președinte”.

În urma deciziei definitive de colaborare cu fosta securitate, potrivit modificărilor aduse în 2021 legii privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, Traian Băsescu pierde următoarele drepturi:

  • a) folosinţă gratuită a unei locuinţe de protocol, cu destinaţia de reşedinţă, care cuprinde şi un spaţiu cu destinaţia de cabinet de lucru, încadrat cu un post de consilier şi un post de secretar;
  • b) o indemnizaţie lunară în cuantum egal cu 75% din indemnizaţia acordată Preşedintelui României în exerciţiu;
  • c) pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protecţie şi Pază.

De altfel, Traian Băsescu nu mai beneficiază nici de mașină și nici de pază din partea Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

„Traian Băsescu nu a mâncat semințe la Cotroceni. A discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu”

Elena Udrea, cea mai cunoscută apărătoare a fostului președinte a ținut să precizeze, în contextul în care acesta a rămas fără pază SPP, că Băsescu este „o instituţie în sine” şi nu orice fost preşedinte, pentru că „nu a spart seminţe” la Cotroceni, ci a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu: „Mă întreb ce s-ar fi întâmplat dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”.

Citeste si:

„Eu cred că Traian Băsescu este un om mult prea puternic ca să poată să fie umilit de oameni atât de mici. Cred că este o problemă a statului în momentul ăsta, pentru că Traian Băsescu nu este el, cetăţeanul.

Cetăţeanul poate să meargă cu taxiul, nu a fost niciodată un politician arogant, nu a fost niciodată un politician care să, nu ştiu, să îi placă să afişeze lux, el poate să meargă şi cu tramvaiul, şi cu autobuzul”, a spus Udrea.

„Câtă vreme statul ăsta îşi permite riscul să lase un fost preşedinte fără pază, fără protecţie, şi nu orice preşedinte, nu unul care a mâncat seminţe la Cotroceni, ci un fost preşedinte care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu.

Nu ştiu, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic? Deci, mulţi dintre cei care conduc astăzi statul român cred că ar trebui să se gândească de două ori, când iau astfel de măsuri, pentru că roate se învârte”, a mai spus Udrea.

Elena Udrea, avertisment pentru Iohannis? „Îl consider un om inteligent. Odată deschisă Cutia Pandorei, orice va fi pentru un FOST Președinte

Ulterior acestor declarații, Elena Udrea a ținut să facă un set de precizări, „pentru cei de buna credinta, putini cati mai sunt”.

„Cateva scurte precizari. Pentru cei de buna credinta, putini cati mai sunt, nu pentru cei de la A3, spre exemplu.

1. Cand am intrebat retoric, ce s-ar fi intamplat daca salvarea care l-a luat pe fostul Presedinte, nu l-ar fi dus la un spital din Bruxelles ci la unul din Moscova, avand in vedere ca nu mai are asigurata protectia, evident ca nu am vrut sa sugerez ca Traian Basescu ar putea, din proprie initiativa, sa devoaleze informatiile si secretele pe care le detine ca fost sef de stat european si membru NATO, timp de 10 ani. Ci ca ar putea fi fortat, prin orice mijloc de constrangere inclusiv fizica, sa dezvaluie lucruri importante pentru adversarii Romaniei, UE, Nato, daca ar fi cineva interesat sa obtina astfel aceste informatii. Iar in contextul razboiului cu care se confrunta lumea azi, mi se pare firesc sa te gandesti la o asemenea posibilitate.

2. Eu nu cred ca toata povestea asta vine de la Johannis. Are prea multi ani de politica in spate, are deja 8 ani ca Presedinte al Romaniei, nu cred ca s-ar ocupa cu lucruri asa meschine. In plus, are multe altele pe cap acum, cu razboiul de la granita. Si il consider un om inteligent, care intelege ca odata deschisa Cutia Pandorei, orice va fi posibil in viitor sa i se intample unui fost Presedinte.

3. Nu sunt nici adepta teoriei conspirationiste ca lideri europeni au sunat la Bucuresti sa fie lasat fara drepturi Traian Basescu, pentru ca nu le place ca e mai destept ca ei.

Eu cred ca e vorba despre razbunarea unor politicieni marunti, adversari ai fostului Presedinte, la care s-au adaugat calcule electorale de scoatere din joc a PMP”, a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.