vineri, iunie 9, 2023

Președintele Klaus Iohannis a susținut, în cadrul unei declarații, că agresiuea militară declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental securitatea europeană.

Tot mai multe state privesc acest conflict precum o amenințare majoră. Președintele României, Klaus Iohannis, dezvăluie părerea sa despre acest război.

„O amenințare pentru securitatea europeană”

Agresiunea militară declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental și în mod dramatic securitatea europeană, a afirmat astăzi președintele României, Klaus Iohannis. El a suținut o declarație alături de premierul Nicolae Ciucă și de ministrul francez al Apărării, Florence Parly, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

„Agresiunea militară declanșată de Federația Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental și în mod dramatic securitatea europeană, cea transatlantică și cea globală.

Comunitatea internațională a răspuns unitar și rapid. Au fost luate măsuri substanțiale, pe de o parte, pentru ajutorarea Ucrainei, greu încercate de această agresiune extrem de brutală, în care și-au pierdut viața și au fost răniți și foarte mulți civili. Pe de altă parte, au fost implementate o serie de pachete de sancțiuni foarte dure și extinse la adresa Rusiei și a Belarusului”, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit RRA.

Realizator: La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că aliații din NATO vor continua să ia toate măsurile și deciziile necesare pentru a asigura securitatea și apărarea tuturor statelor membre, măsuri care vor rămâne însă defensive și proporționale.

230.000 de mii de refugiați au intrat în România

De la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, au intrat în România circa 230.000 de cetățeni ucraineni și au plecat deja spre vestul Europei 170.000. Dintre cei care au rămas în țara noastră 3.000 de ucraineni au solicitat azil. Potrivit datelor oficiale, în prezent, gradul de ocupare a centrelor de cazare al Inspectoratului General pentru Imigrări este de 66%.

Punctele de trecere de la granița cu Ucraina sau Republica Moldova sunt, și astăzi, asaltate de refugiați. De teama războiului oamenii au lăsat în urmă tot și au plecat către țări mai sigure.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private