joi, martie 30, 2023

Curând, elevii vor începe noul an școlar în mod tradițional, fizic. Având în vedere contextul pandemic actual, ei vor respecta anumite condiții de igienă și protecție anti-COVID. Aceste măsuri includ și purtarea măștii, care ar putea fi oferită gratuit de către autorități.

Autoritățile evită revenirea la mediul online de învățământ. Elevii au fost, poate, cei mai afectați de pandemie și de izolarea socială. Mulți tineri au dezvoltat probleme de comportament și tulburări emoționale, precum depresie sau anxietate.

Te-ar mai interesa: Expunerea la Covid în uter poate crește riscul de ...

În acest sens, autoritățile vor face tot posibilul pentru a menține școala tradițională, în mod fizic, deși vor fi necesare anumite măsuri anti-COVID.

Elevii vor primi măști de protecție gratuite?

Ministrul sănătăţii, Ioana Mihăilă, a dezvăluit că nu ştie dacă până la începerea noului an şcolar toţi elevii vor primi măşti de protecţie gratuite. Ea a precizat că este nevoie de modificarea cadrului legal în acest sens, dar a dat asigurări că se vor face toate eforturile pentru ca şcolile să distribuie măşti gratuite pentru cazurile selectate, comunică Rador.

Suntem la un pas de a implementa noi restricții

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Ministrul Sănătății a spus, de asemenea, că vom implementa noi restricții când aceste vor fi necesare. Totuși, acestea nu vor viza persoanele vaccinate, care au imunitate împotriva virusului.

„Dacă cifrele se înrăutăţesc este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei, şi să ţinem cât de mult timp posibil putem şcolile deschise, pentru că nu vrem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor care sunt consecinţele a ce s-a întâmplat anul trecut.

Te-ar mai interesa: Rafila acuză interese politice în gestionarea fond...

Dacă va fi nevoie să instituim mijloace de restricţie de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate în primul rând şi ca ultimă instanţă vor fi afectate şcolile. În rest, vom discuta în funcţie de evoluţie”, susține ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private