Sari la conținut

Emilian Popovici, epidemiolog: „Vârful valului patru al epidemiei va fi atins după…”. Cât de mult se va agrava situația epidemiologică?

Valul 4 este cel mai agresiv val cu care ne-am confruntat de la începutul pandemiei. Varianta Delta, responsabilă pentru evoluția situației epidemiologice, se răspândește în toată România, punând o presiune substanțială asupra sistemului medical.

În acest sens, odată cu explozia de cazuri Covid-19, ne aflăm tot mai aproape de apogeul acestui val, susțin specialiștii.

Acest val a întrecut până și estimările experților, care se așteptau ca situația epidemiologică actuală să aibă loc abia în câteva săptămâni.

Iată când va fi atins apogeul pandemiei, potrivit epidemiologului Emilian Popovici.

Când va fi atins apogeul valului 4?

împotriva variantei Deltaei

Vârful valului patru al epidemiei va fi atins după mijlocul acestei luni – susţine vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Emilian Popovici. În opinia sa, numărul îmbolnăvirilor cu noul virus va depinde de măsurile de ordin sanitar, care vor fi luate în continuare, anunță RRA.

Citeste si:

„De la mijlocul lunii octombrie până spre sfârşitul lunii octombrie este intervalul în care eu preconizez ca să se ajungă la acel vârf de val, care nu va fi reprezentant de o creştere de o zi, va fi reprezentat de un platou a cărui extensie va fi în funcţie de măsurile care se vor lua până atunci şi de felul în care populaţia va respecta respectivele măsuri.

În primul rând se infectează persoanele nevaccinate, care sunt dominante şi un procent mai scăzut dintre cei care au fost vaccinaţi, care n-au dezvoltat protecţie post-vaccinală sau au dezvoltat o protecţie insuficientă şi la care infectarea se poate produce”, dezvăluie Emilian Popovici, epidemiolog.

Epidemiologul Emilian Popovici mai precizează că măsurile restrictive trebuie menţinute şi pe viitor, pentru că pot apărea şi alte variante ale coronavirusului.

Situația epidemiologică în România

A fost ieri cea mai neagră zi de până acum a epidemiei de COVID din România. S-au înregistrat cele mai multe decese asociate infecției cu coronavirus, cele mai multe persoane internate la terapie intensivă și cel mai mare număr de cazuri noi.

În doar 24 de ore am avut 442 de morți și aproape 16.800 de noi îmbolnăviri, de asemenea s-a trecut, în premieră, de 17.000 de pacienți internați în spitale, iar la terapie intensivă sunt aproape 1.700 de cazuri grave.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.