luni, septembrie 20, 2021

Un epidemiolog chinez susține că noul coronavirus poate avea o perioadă de incubație mult mai mare decât ce se știa până acum. Organizația Mondială a Sănătății a luat notă de această informație.

Sugestia

unui epidemiolog din China conform căreia perioada de incubaţie a noului coronavirus ar putea fi chiar şi de 24 de zile ar trebui tratată cu multă precauţie, a declarat un înalt funcţionar sanitar din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), citat de agenţia DPA.

CE ESTE CORONAVIRUSUL 

Unele persoane sunt expuse la virus mai mult de o singură dată, ceea ce face să pară că perioadă de incubaţie în cazul lor durează foarte mult, a declarat directorul programului pentru intervenţii de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la Geneva.

Deşi un articol publicat de epidemiologul chinez Zhong Nanshan indică perioade de incubaţie de până la 24 de zile, se specifică în mod clar faptul că perioada medie de incubaţie observată este de doar câteva zile, mult mai scurtă decât măsurile de carantină de 14 zile instituite în multe zone, a adăugat Ryan, potrivit Agerpres.

”În acest sens, OMS nu ia în calcul nicio modificare”, a precizat Ryan cu referire la recomandările privind carantina.

A murit medicul care avertizase lumea despre coronavirus încă din decembrie și prevăzuse epidemia! China a recunoscut

Ultimele stiri