joi, august 11, 2022

Varicele au o incidență extrem de mare, de 25%, atât în rândul bărbaților, cât și al femeilor, în egală măsură. Mai jos aflați ce sunt varicele și de ce apar.

dr. bogdan ivanescuSunt doctor Bogdan Ivănescu și mi-am propus să caut adevărul din spatele miturilor medicale precum că poți avea sâni mari dacă mănânci mult mărar în copilărie sau că te îngrași dacă mănânci cu poftă.

Astăzi vom afla dacă este adevărat că poți face varice dacă stai mult în picioare. Dar ce sunt varicele?

Te-ar mai interesa: Cât putem păstra ciorba la frigider și la ce tempe...

Varicele sunt niște vene îngroșate. Ce anume ar produce îngroșarea acestora? Principalii responsabili pentru aceasta sunt sunt homocisteina și valvele venoase.

Homocisteina duce la degradarea pereților vasculari prin inhibarea formării acestor elemente importante din compoziția vaselor: colagenul, elastina și proteoglicanii.

Până acum, nimic nu pare să aibă tangență cu gravitația, deci cu statul în picioare, care ar provoca apariția varicelor.

Până acum am vazut că unul dintre responsabilii pentru apariției varicelor este homocisteina, ce nu pare a avea corelație cu mecanica sau cu gravitația.

Te-ar mai interesa: Suferi de alergii? Iată ce îți poate agrava proble...

Variația concentrației de homocisteină din organism este moștenită, așa că putem spune că originea varicelor este cel puțin genetică!

Dar poate că valvele venoase ne pot aduce un argument legat de gravitație adică de statul în picioare.

Click aici pentru a vedea episodul in player-ul video sau pentru a citi articolul apasand butonul “Transcript” 

logo

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private