marți, iunie 6, 2023

Oricine îți va spune că plantele sunt esențiale în casa fiecărui om. Acestea cresc nivelul de creativitate, ne împrospătează casa cu oxigen și filtrează anumite substanțe dăunătoare și agenți poluanți.

Cu toate acestea, anumite voci susțin că plantele pot fi tocmai un pericol pentru sănătatea noastră, în anumite circumstanțe.

Noaptea este momentul în care plantele ar putea deveni periculoase, deoarece acestea se vor hrăni cu oxigenul din cameră, în lipsa luminii.

Te-ar mai interesa: Ce este cancerul rectal și cum se diferențiază de ...

Este bine să ții plante în cameră?

Unii afirmă că plantele sunt inofensive, iar alții sunt de părere că ele pot fi periculoase în anumite circumstanțe.

Cu toții suntem familiarizați cu procesul de fotosinteză pe care l-am învățat la școală. Mai exact, plantele se hrănesc cu ajutorul luminii, eliminând astfel oxigen ca finalizare a procesului. Însă ce se întâmplă atunci când plantele nu mai au lumină, mai exact noaptea? Atunci, ele folosesc oxigenul pe care noi îl respirăm pentru a supraviețui și elimină, la fel ca noi, dioxid de carbon.

Unii sunt de părere că, atunci când avem plante numeroase în camera în care dormim, nivelul de oxigen poate scădea foarte mult și am putea avea probleme cu respirația. Totuși nu s-au sesizat până acum cazuri de deces prin asfixiere din cauza lipsei de oxigen provocată de plante. Este bine totuși să menținem numărul plantelor redus, pentru a fi siguri că vom avea o noapte liniștită, notează divahair.ro.

Te-ar mai interesa: De ce crește tensiunea noaptea. Hipertensiunea art...

Dacă, totuși, preferi să ții plantele în cameră, asigură-te că ușa este deschisă pentru un flux constant de aer. De asemenea, poți muta câteva plante în alte camere în timpul somnului.

Nu uita că oxigenul este foarte important pentru buna funcționare a organismului. Astfe, este bine să elimini orice risc.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private