joi, iulie 9, 2020

Triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor și operatorilor economici

Ministerul Sănătății a precizat că, pe durata a stării de alertă, în conformitate cu prevederile legale, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor și operatorilor economici.

Pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie în cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și altor categorii de persoane, vizitatori, clienți, consumatori.

Citește și:

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție, i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Măsurarea temperaturii se va realiza prin termometrul non contact și se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului; în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius, se poate repeta procedura după o perioadă de două, cinci minute de repaus.

Citește și:

În ceea ce privește situația cazurilor de infecție cu noul coronavirus, autoritățile au anunțat că până la data de 26 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 18.429 de cazuri de persoane infectate; dintre acestea, 11.874 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică au fost înregistrate 146 de cazuri noi de îmbolnăvire, numărul a scăzut în comparație cu ultimele două zile, când a fost 213. Până la această dată, la nivel național au fost prelucrate, în ultimele 24 de ore, peste 8.500 de teste.

Parteneri