Sari la conținut

Este OFICIAL! Începând de astăzi, persoanelor vaccinate cu acest vaccin nu li se mai recunoaște certificatul verde!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Orice persoană vaccinată cu o singură doză de vaccin Johnson și Johnson în Austria nu va mai fi considerată complet vaccinată începând cu 3 ianuarie 2022, cu excepția cazului în care a primit o a doua doză.

Această modificare a valabilității vaccinului a fost anunțată pentru prima dată de guvern în noiembrie.

Aproximativ 260.000 de persoane au fost vaccinate cu vaccinul J&J în Austria de la începutul campaniei de vaccinare.

Dintre aceștia, aproximativ 75.000 nu au primit un rapel.

Guvernul austriac a recomandat de ceva timp persoanelor care au primit vaccinul J&J – împreună cu cei care au fost vaccinați cu Astra Zeneca – să primească un vaccin ARNm (fie Moderna, fie Pfizer/Biontech) ca rapel.

Oricine a primit vaccinul Johnson and Johnson este recomandat să facă o injecție de rapel după 28 de zile.

Motivul schimbării politicii este convingerea că vaccinul J&J are o eficacitate mai scăzută împotriva variantei Omicron, a confirmat  guvernul.

„Cerința unei a doua vaccinări cu Janssen pentru a primi un certificat de vaccinare valabil se bazează pe cele mai recente date științifice care ne sunt disponibile în Austria”, a spus guvernul

În cazul unei vaccinări Janssen, o reîmprospătare a protecției vaccinării pare să fie necesară – mai ales având în vedere varianta Omicron.

Prin urmare, facem apel la toți oamenii care au fost vaccinați o dată cu Janssen să fie vaccinați din nou pentru propria lor protecție”, a declarat guvernul austriac potrivit publicației The Local.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: