vineri, iulie 10, 2020

Durerea pierderii persoanei iubite s-a dovedit a fi, în unele cazuri, fatală. Se pare că suferința din dragoste atunci când pierzi omul drag duce la inflamații extrem de dăunătoare.

Cercetătorii de la Universitatea Rice au intervievat 99 de oameni care își pierduseră soțul sau soția, în ultimele două săptămâni și le-au făcut analizele.

Toți sufereau de o afecțiune inflamatorie foarte gravă, care le amenința viața! Cei care luptau cu durerea erau cei mai afectați, comparativ cu cei care nu sufereau prea mult.

Citește și:

Persoanele îndoliate aveau cu 54% mai multe afecțiuni inflamatorii decât ceilalți, potrivit DailyMail.

Cercetătorul care a condus studiul, Chris Fagundes, doctor în științe medicale, a declarat că inflamațiile sunt primul semn care arată că anumite simptome ale durerii pot crește riscul mortalității.

Știm deja că depresia duce la inflamații, însă acest studiu ne dezvăluie că cei care își pierd soțul sau soția au un risc major de depresie, infarct și moarte prematură.

Citește și:

Acesta este primul studiu care confirmă că durerea, indiferent de simptomele depresive, duce la inflamații, iar apoi la complicații.

Acesta este cel de-al doilea studiu al lui Fagundes din ultimul an, parte a unei încercări mai ample de a înțelege cum durerea afectează sănătatea noastră fiziologică.

Primul său studiu, publicat în luna mai, a arătat că văduvele au avut un risc mai mare de boli cardiovasculare și deces prematur.

Parteneri