Sari la conținut

Este suficientă mâncarea vegetariană? Copiii care se bazează pe o dietă pe bază de plante sunt mai probabil să fie subponderali

alimentatie sanatoasa
Sursa foto: arhiva Doctorul zilei
campanie anti-obezitate

Este suficientă mâncarea vegetariană? Copiii care se bazează pe o dietă pe bază de plante sunt mai probabil să fie subponderali.

A fi subponderală este un factor de risc pentru subnutriție, ceea ce înseamnă că dieta copilului nu este suficient de bună pentru a satisface nevoile nutriționale pentru creșterea normală.

Sunt non-vegetarieni și vegani și apoi sunt vegetarieni care se abțin doar de la aportul de carne și uneori de ouă. Unii oameni se abțin de la mâncarea non-vegetariană din cauza dragostei lor pentru animale, în timp ce alții se bazează pe obligații religioase.

Este suficientă mâncarea vegetariană? Copiii care se bazează pe o dietă pe bază de plante sunt mai probabil să fie subponderali

Pe de o parte, după ce o dietă pe bază de plante a fost considerată eficientă pentru funcții cardiace și metabolice mai sănătoase, un nou studiu efectuat pe 9000 de copii din Canada a susținut că o dietă vegetariană, deși nu afectează nutriția și creșterea, poate crește șansele de a copiii fiind supraponderali.

Potrivit experților de la Spitalul St Michael’s of Unity Health din Toronto, copiii cu vârsta cuprinsă între șase luni și opt ani au fost evaluați. S-a descoperit că copiii care urmau o dietă vegetariană aveau indice de masă corporală (IMC), vitamina D, înălțime și niveluri de fier similare cu cei care au mâncat carne.

În același timp, acești copii au avut de două ori mai multe șanse de a fi subponderali. Publicat în jurnalul Pediatrics, studiul nu a corelat dependența de mâncarea vegetariană cu obezitatea sau excesul de greutate.

„Din ce în ce mai mulți părinți aleg diete vegetariene pentru copiii lor și acei părinți, mai mult decât probabil vegetarieni înșiși, sunt în mod obișnuit foarte atenți în a se asigura că cei mici primesc nutrienții de care au nevoie. Acest studiu sugerează că orice ar face acești părinți, funcționează bine”, a spus Maguire, care este și medic pediatru la Spitalul St. Michael’s Unity Health Toronto.

Când dietele vegetariene sunt făcute corect, ele sunt bogate în legume, fructe, cereale bogate în fibre, fasole și adesea produse lactate și ouă. De asemenea, de obicei se evită alimentele procesate bogate în zaharuri adăugate și cu valoare nutritivă scăzută.

În ceea ce privește probabilitatea mai mare de-a fi subponderali copiii vegetarieni, Maguire a spus că acest aspect ar trebui supravegheat de către medicii pediatri. Părinții copiilor subponderali ar putea avea nevoie de ajutor de la un specialist în nutriție pentru a crea o dietă echilibrată.

Ce înseamnă să fii subponderal?

A fi subponderală este un factor de risc pentru subnutriție, ceea ce înseamnă că dieta copilului nu este suficient de bună pentru a satisface nevoile nutriționale pentru creșterea normală.

Pentru aceasta, experții au spus că este nevoie de o atenție specială atunci când planificați o dietă pentru copiii vegetarieni.

Acesta a demonstrat că copiii care urmează o dietă vegetariană au avut o creștere similară în comparație cu consumatorii de carne.

Ghidurile internaționale pentru o dietă vegetariană în copilărie și copilărie au diverse recomandări pe baza mai multor studii.

În timp ce urmează o dietă pe bază de plante, modelele de alimentație sănătoasă includ următoarele alimente:

1. Cerealele integrale

2. Fructe

3. Legume

4. Grăsimi nesaturate

5. Semințe

6. Nuci

7. Fibre

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel