vineri, mai 27, 2022

Fumatul este un obicei foarte nesănătos și se alfă pe lista celor mai nocive vicii. Acesta este principalul factor de risc pentru dezvoltarea cancerului de plămâni.

Cancerul de plămâni este una dintre cauzele principale de mortalitate, la nivel mondial. Deși este indicat să renunți la acest obicei, până reușești să faci acest lucru este indicat să îți cureți plămânii cât mai bine.

Te-ar mai interesa: Constantin Dulcan: care este cheia către autovinde...

Eliminarea agenților patogeni captați în mucusul plămânilor este esențială pentru sănătatea generală și evitarea dezvoltării unor boli grave.

Consumă această legumă de 2 ori pe zi

Cancerul pulmonar reprezintă una din principalele cauze de mortalitate prin neoplazii, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor. Se estimează că peste 1.3 milioane de persoane mor anual, în întreaga lume, din cauza cancerului pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

Te-ar mai interesa: Nu consuma aceste alimente dacă suferi de reflux g...

cum renunți la fumat

Chiar şi în cazul persoanelor care fumează (fumatul fiind cauza principală a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime, scrie realitatea.net.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private