luni, septembrie 26, 2022

Toții fumătorii știu că tutunul le afectează plămânii, însă din fericire, există o legumă care protejează aceste organe și oferă imunitate.

În fiecare an, în România sunt diagnosticate peste 11,000 cazuri noi – reprezentând circa 13% din totalul cazurilor noi de cancer diagnosticate anual. Astfel, cancerul pulmonar se situează pe primul loc în România, atât în ceea ce privește numărul de cazuri diagnosticate, cât și ca număr de decese înregistrate în rândul bărbaților și tinde să devină o cauză de mortalitate frecventă și în rândul femeilor.

Te-ar mai interesa: Cum poti utiliza inteligent spatiul dintr-un depoz...

Cancerul pulmonar este cel mai agresiv tip de cancer la nivel mondial, cu o rată de supraviețuire extrem de mică, dar care poate fi prevenit. La noi în țară, boală este în continuare diagnosticată foarte târziu și mai mult de trei sferturi dintre bolnavi ajung la medic în stadii avansate. 28 de români sunt răpuși zilnic de cancer pulmonar.

Cercetătorii chinezi au descoperit însă o modalitate simplă şi eficientă prin care poate fi prevenit cancerul de plămâni. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Centrul pentru Prevenţie şi Control Jiangsu, consumarea usturoiului crud de două ori pe săptămână scade cu 44% riscul cancerului pulmonar.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

beneficiile usturoiului

Chiar şi în cazul persoanelor care fumează (fumatul fiind cauza principală a acestui tip de cancer), riscul este redus cu 30 de procente.

Cercetările anterioare au demonstrat că usturoiul poate proteja plămânii de diverse afecţiuni şi poate reduce riscul tumorilor cu o treime.

Cancerul pulmonar este asociat cu fumatul

Cancerul pulmonar este asociat în 90% din cazuri cu fumatul şi într-o proporţie mică cu poluarea aerului
Mihnea Orghidan, medic de chirurgie toracică: „Să ne lăsăm de fumat, este singurul lucru pe care îl putem spune oamenilor. Dacă ești fumător ai un risc mai mare de a face această boală de plămâni”.

Te-ar mai interesa: SCHIMBARE TOTALĂ! Mesajul Anamariei Prodan pentru ...

Eddan Athir, medic primar radiolog: „Plămânii pur și simplu .. se distrug între ei și capacitatea respiratorie scade. Fumul rănește țesutul pulmonar.”

Carmen Ungurean, expert în prevenţia cancerului INSP: „Cancerul pulmonar este prima cauza de cancer la bărbați, a patra cauza de cancer la femei. Reprezintă 13% din totalul cazurilor de cancer.”

Mihnea Orghidan, medic de chirurgie toracică: „O diagnosticăm la vârste mai mici decât până acum. De obicei eram după 60-65 de ani, în unele cazuri 50-45, 30 excepțional”.

Te-ar mai interesa: Respirația care miroase a ou putred poate ascunde ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private