sâmbătă, aprilie 1, 2023

Pacienții în vârstă, bolnavi de cancer pulmonar, pot folosi imunoterapia, după ce un studiu, realizat de cercetătorii italieni, a dovedit că este sigură și eficientă.

Noul studiu, condus de dr. Giulia Galli de la Fondazione IRCCS Istituto Nazionale dei Tumori din Milano, a examinat rezultatele tratamentului cu imunoterapie în cazul a 290 de pacienți cu NSCLC avansat.

Până acum, mai multe studii clinice au demonstrat eficiența imunoterapiei pentru NSCLC, însă acestea au înrolat de obicei pacienți mai tineri.

Te-ar mai interesa: Dacă suferi de această boală, NU AI VOIE sub nici ...

Pacienții au fost tratați între 2013 și 2019, iar dintre ei 180 aveau vârsta sub 70 de ani, 94 între 70 și 79 de ani, iar 16 pacienți aveau vârsta peste 80 de ani.

Imunoterapia a fost în general bine tolerată , 27,6% dintre pacienți dezvoltând toxicități de grad 2 sau mai mare, arată rezultatele studiului, prezentat recent în publicația Lung Cancer, citată de Reuters.

Rata de răspuns la imunoterapie a fost similară la toate cele trei grupe de vârstă: 21,5% la c ei sub 70 de ani, 22,3% la septuagenari și 18,8% la pacienții cu vârsta peste 80 de ani, potrivit 360medical.ro.

Te-ar mai interesa: Alimente pe care nu ar trebuie să le încălzești în...

Studiul arată că imunoterapia trebuie considerată ca opțiune de tratament și la pacienții în vârstă, și nu doar la cei care nu suportă chimioterapia, așa cum se întâmplă în multe cazuri, consideră autorii cercetării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private