Sari la conținut

Ești lipsit de energie? 5 remedii de la Cori Grămescu

Hidratare
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
obicei sanatos pentru reglarea tensiunii arteriale

Ești lipsit de energie?  Cori Grămescu ne sfătuiește să ne programăm activitatea. În acest fel vei avea  o zi mai bună, organizată, notează în agendă tot ce ai de făcut.

Ești lipsit de energie? 5 remedii de la Cori Grămescu

În timp, am învăţat să am grijă de mine, iar acest lucru îmi dă mai multă energie şi mă ajută să mă simt mai bine, chiar şi atunci când sunt ocupată sau am o zi intensă. Aceşti 5 paşi simpli mă ajută de fiecare dată să am o zi mai bună:

Programează-ţi activitatea – ca să ai o zi mai bună, organizată, notează în agendă tot ce ai de făcut.

Odată ce ai trecut de pasul 1, ştii şi cum trebuie să te pregăteşti: cum îţi ajustezi micul dejun în funcţie de programul din prima parte a zilei, cu ce te îmbraci.

Asigură-te că mănânci bine de dimineaţă – un mic dejun echilibrat îţi dă energie până spre prânz, iar secretul este să îl adaptezi în funcţie de programul tău:

  • ai o zi cu multe întâlniri, dar fără să fie un nivel ridicat de tensiune pe durata lor: optează pentru un iaurt şi un sandwich făcut cu o felie de pâine integrală, cremă de brânză, ardei kapia şi 1/3 avocado.
  • dacă, în schimb, ştii că în prima parte a zilei te vei stresa, ai nevoie de susţinere – un mic dejun puţin mai generos cu glucide te ajută să faci faţă stresului fără să apară senzaţia de oboseală şi pofta de dulce în a doua parte a zilei.
  • dacă mergi seara la antrenament – hrăneşte-ţi corpul, că să ai energie pentru sport – optează pentru un mic dejun format dintr-un sandwich cu pesto, salată şi piept de curcan, garnisit cu câteva roşii cherry.

Lipsa de hidratar

Sursa: Unsplash

„Dacă nu ştii sigur care ţi-e programul în partea a două a zilei, asigură-te că mănânci o gustare uşoară – nu de puţine ori se întâmplă să sări peste mesele principale pentru că intervin lucruri urgente, dar asta nu e o idee bună pe termen lung. Apelează la o gustare între micul dejun şi prânz, iar în felul acesta poţi rezista cu bine unui program solicitant. Ca gustare de dimineaţă e bine să apelezi la o porţie de fructe, îţi va da energie.

Hidratează-te – cel mai des, starea de oboseală este accentuată de lipsa de hidratare. Este important să te asiguri că bei apă în cantitate suficientă, dar şi că mănânci constant alimente cu un conţinut ridicat de apă, cum sunt fructele, supele sau iaurtul de băut”, a scris Cori Grămescu, pe un cont de socializare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel