marți, mai 30, 2023

Estrogenul este hormonul feminității. După 40 de ani, femeile se apropie de menopauză și au nevoie de compensarea pierderilor de estrogen prin alimentație.

Fitoestrogenii au structura chimică similară estrogenilor și pot substitui rolul hormonilor. Nu toți fitoestrogenii sunt la fel, unii au efecte estrogenice, alții exact pe dos. Așadar, unii cresc nivelul estrogenului în corp, alții îl reduc.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Din cauza acțiunii lor complexe, fitoestrogenii sunt poate cele mai controversate subiecte în sănătate și nutriție.

Te poate interesa și:

Alimentele care să nu lipsească din meniul femeilor trecute de 40 de ani. Compensează pierderile de estrogen, reglare hormonală naturală

În timp ce unii specialiști spun că un aport mare de fitoestrogeni poate duce la dezechilibru hormonal, cele mai multe dovezi sunt în favoarea lor.

Multe studii asociază fitoestrogenii cu o scădere a colesterolului, cu îmbunătățirea reacției la menopauză, cu scăderea riscului de osteoporoză și a câtorva tipuri de cancer, inclusiv cel de sân. Sursa

Te-ar mai interesa: Dr. Alina Tănase: Cancerele de sânge se vindecă. F...

Cele mai bune 11 surse

Semințele de in

Soia și edamame (păstaia de soia) – bogate în fitoestrogeni și izoflavoni

Fructele uscate: curmale, prune, caise

Semințele de susan

Usturoiul

Piersicile

Fructele de pădure: căpșunii, merișoarele, zmeura

Tărâțe de grâu

Tofu

Legumele crucifere – conopida, broccoli, varza de Bruxelles, varza

Tempeh – boabe fermentate de soia

Fitoestrogenii se găsesc în multe legume și fructe. Pentru a crește nivelul de estrogen, atunci când este necesar, adică în perioadele de pre-menopauză și menopauză, încearcă să îi adaugi în alimentație și să îi consumi susținut.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private