marți, iunie 28, 2022

Europa lovită de „cea mai mare FOAMETE de după al doilea Război Mondial”? Cum se pregătește România pentru CRIZA ALIMENTARĂ.

Svenja Schulze, ministrul Cooperării Economice și Dezvoltării din Germania, a tras un puternic semnal de alarmă, după ce a afirmat cu subiect și predicat că urmează „cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial”, din cauza războiului din Ucraina.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

Europa lovită de „cea mai mare FOAMETE de după al doilea Război Mondial”

Declarația a fost făcută de ministrul german într-un interviu pentru Bild.

„Mesajul este că am putea fi amenințați de cea mai mare foamete de după al Doilea Război Mondial și de milioane de victime”, a spus Schulze. Potrivit acesteia, prețurile alimentelor la nivel mondial au crescut cu o treime și sunt acum la niveluri record.

Ministrul Dezvoltării din Germania a mai menționat că, conform Programului Alimentar Mondial, 300 de milioane de oameni din lume suferă de foame, iar aceste estimări sunt ajustate în sens crescător.

„Situația este extrem de dramatică. Din cauza coronavirusului, a secetelor extreme și acum a războiului, prețurile alimentelor la nivel mondial au crescut cu o treime și sunt la niveluri record. Programul Alimentar Mondial presupune în prezent că peste 300 de milioane de oameni suferă de foamete acută, iar specialiştii trebuie să-și corecteze constant previziunile în sens crescător.

Te-ar mai interesa: Horoscop Iulie. Cât de norocoși sunt nativii acest...

Mesajul amar este că am putea să ne confruntăm cu cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial, cu milioane de morți”, este declaraţia făcută de demnitarul german, pentru Bild.

Volodimir Zelenski: „Va fi o criză alimentară în întreaga lume”

Întrebată dacă este în regulă să procesăm cerealele în combustibil verde atunci când oamenii mor de foame în altă parte a lumii, ministrul Svenja Schulze a răspuns:

„Nu! Nimeni nu vrea să fie responsabil pentru creșterea foametei în lume atunci când îşi umple rezervorul. Trebuie să încetăm să mai punem alimente în rezervor – fie că este grâu, ulei de palmier, rapiță sau porumb. 4,4% din combustibil sunt alimente și furaje. Acest lucru ar trebui redus la zero – nu numai în Germania, ci pe cât posibil la nivel internațional.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala provocată de dezechilibrul micr...

În Germania, turnăm 2,7 miliarde de litri de combustibil din uleiuri vegetale în rezervoarele mașinilor, în fiecare an. Aceasta este aproape jumătate din recolta de ulei de floarea soarelui a Ucrainei”.

Pe de altă parte, Ucraina nu mai poate livra alimente către alte state din cauza faptului că porturile sale și ale vecinilor sunt blocate.

Potrivit The Guardian, președintele Volodimir Zelenski acuză forțele ruse că au blocat porturile și exportul a 22 de milioane de tone de alimente.

Te-ar mai interesa: Românii au IQ foarte bun, însă nu le place cartea....

„Va fi o criză în lume. A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm ţările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare”, a afirmat Zelenski.

Cum se pregătește România pentru criza de alimente

Guvernul României se pregătește pentru o penurie alimentară și le cere comercianților să trimită stocurile deținute.

Te-ar mai interesa: Alungă senzația de foame cu aceste alimente...

Potrivit national.ro, de la nivelul Guvernului se precizează faptul că este așteptată o criză alimentară la nivelul Europei și din acest motiv trebuie cunoscute stocurile, pentru a putea acționa rapid și a suplimenta numărul produselor, acolo unde este posibil.

Principalele categorii de produse unde ar putea lovi o penurie alimentară:

 • legume-fructe,
 • cereale și produse pe bază de cereale,
 • semințe de oleaginoase și produse pe bazp de oleoaginoase,
 • carne și produse din carne, cu termen de valabilitate mai mare de 10 zile, inclusiv conserve din carne și mixte,
 • lapte și produse din lapte,
 • produse de morărit și panificație,
 • grăsimi și uleiuri,
 • orez,
 • ceaiuri,
 • zahăr,
 • miere,
 • drojdie,
 • apă, inclusiv apă minerală naturală, apă de izvor și toate celelalte ape îmbuteliate sau ambalate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private