miercuri, mai 18, 2022

Criza alimentară la nivel global este inevitabilă. Anunțul OMC care ne dă fiori

Specialiştii de la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) atrag atenția că războiul din Ucraina va avea consecinţe catastrofale asupra economiei, la nivel mondial.

Criza alimentară este inevitabilă, susțin specialiștii OMC, potrivit BBC.

Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și-a  prognoza de creștere a comerțului mondial pentru acest an, de la 4,7% la 2,5%,.

Te-ar mai interesa: Efecte secundare ale paracetamolului: analgezicul ...

Food crisis in Guatemala | Oxfam

Criza alimentară la nivel global este inevitabilă, Anunțul OMC care ne dă fiori

Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, șefa OMC, a declarat că alimentele se vor scumpi din cauza războiului dintre Rusia şi Ucraina, Acesta susţine că, deşi cele două ţări reprezintă doar aproximativ 2,5% din exporturile globale de mărfuri, acestea „sunt foarte, foarte semnificative în anumite sectoare”.

„Prima îngrijorare, desigur, este pentru oamenii din Ucraina, care sunt strămutați și nu au suficientă hrană”, a declarat Okonjo-Iweala.

Aceasta a adăugat că economia mondială „va suferi consecințe grave” și a spus că țările mai sărace vor resimți din plin impactul penuriei și „constrângerile privind aprovizionarea cu alimente”.

Te-ar mai interesa: Aspectul unghiilor dezvăluie starea ta de sănătate...

Invazia armatei lui Putin în Ucraina a afectat aprovizionarea cu multe produse alimentare, inclusiv grâu și porumb. Ţările europene se confruntă deja cu o penurie de ulei de floarea-soarelui. În total, 46,9% din exporturile globale provin din Ucraina și 29,9% din Rusia, potrivit S&P Global, dar, cu porturile închise, Ucraina se luptă să exporte.

Şefa OMC spune că speră să găsească soluții la problemele de aprovizionare. Aceasta a spus că, pe termen scurt, țările ar putea „să își schimbe gusturile alimentare” pentru a consuma mai multe produse autohtone.

Te-ar mai interesa: Românii care se confruntă cu boli transmisibile, d...

Pe lângă creșterea prețurilor la alimente, costul altor produse de bază a atins niveluri record, pe fondul îngrijorărilor legate de război și de sancțiunile economice impuse Rusiei, care vor duce la întreruperi ale aprovizionării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private