luni, mai 25, 2020

Ce propun medicii și farmaciștii pentru rezolvarea problemei medicamentelor care lipsesc

Medicii de familie și farmaciștii vin cu soluții pentru rezolvarea problemei medicamentelor care lipsesc; spre exemplu, Euthyrox. Absența acestuia din farmacii este semnalată repetat de mai multă vreme de cei cu afecțiuni tiroidiene, potrivit rador.ro.

Deși medicii de familie pot prescrie pe rețetă simplă Euthyrox, farmaciștii nu pot face comenzi justificate pe baza rețetelor simple și nu pot aduce medicamentul în farmacii, spune președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, dr. Raluca Zoițanu.

Citește și:

Raluca Zoițanu: Ceea ce putem face noi este să dăm număr și serie rețetelor simple, astfel încât farmaciile să poată face acea comandă justificată menționată într-un ordin apărut în 2017.

Comanda justificată ajută pacientul să aibă acces la tratament când există discontinuități în aprovizionare cu acel produs în maximum 48 de ore, dacă acesta există în depozite.

Solicitarea farmaciilor ajunge la distribuitori și aceștia o trimit mai departe producătorului, explică președintele Asociației Farmaciilor Independenta Etica, Sânziana Mardale.

Citește și:

Sânziana Mardale: Această comandă justificată, de fapt, este un instrument în plus prin care practic farmacia ar trebui să primească prioritar medicamentul de care un anumit pacient are nevoie.

Sânziana Mardale a mai adăugat că un studiu realizat în luna februarie de asociația pe care o reprezintă arată că 180 de medicamente pentru bolile cronice lipsesc din farmaciile independente.

Parteneri