miercuri, martie 29, 2023

Experții medicali trag din nou semnalul de alarmă. ne informează că un produs alimentar, apreciat de toată lumea, este nociv pentru organism. Consumul zilnic duce la cancer de colon.

Evită acest produs alimentar! Este otrava din magazine care îți crește riscul de cancer

În cercetarea condusă de echipa Dr. Timothy J. Key, persoanele care au mâncat 76 de grame de carne roșie procesată pe zi (cantitatea dintr-un hamburger) au avut cu 20% mai multe șanse de a dezvolta cancer colorectal în comparație cu alte persoane care au redus cantitatea ingerată la o treime și care ar putea fi echivalentă cu cea a unei felii de șuncă.

Te-ar mai interesa: Dormi mai mult de 8-9 ore? Află care sunt efectele...

Cârnați și  șunca tip bacon, a dus la un risc crescut de cancer de colon. Șansa a crescut cu 20% pentru fiecare 25 de grame de carne procesată, ceea ce reprezintă practic o fâșie de slănină.

Așadar, „o cantitate mică de carne procesată pare să aibă același efect cancerigen ca o cantitate mare de carne roșie”, mai spune Tim J. Key.

Potrivit NHS din Marea Britanie, o felie de șuncă conține 23 de grame de carne procesată, în timp ce o friptură la grătar conține 163 de grame de carne roșie.

Scopul acestui studiu este de a recomanda persoanelor care mănâncă peste 90 de grame de carne roșie și procesată pe zi să o reducă la 70 de grame.

Te-ar mai interesa: Ai început să uiți lucruri? Ți-e greu să îți expri...

„Rezultatele noastre sugerează, în mod concludent că persoanele care mănâncă carne roșie și procesată de patru sau mai multe ori pe săptămână au un risc mai mare de a dezvolta cancer intestinal decât cei care mănâncă carne roșie și procesată de mai puțin de două ori pe săptămână”, a spus dr. Key.

OMS: carnea procesată, „cancerigenă pentru oameni”

OMS a concluzionat că există suficiente dovezi pentru a clasifica carnea procesată drept „cancerigenă pentru oameni”. O include în grupul de substanțe cele mai periculoase pentru sănătate alături de fumul de tutun, alcoolul, plutoniul și aerul poluat.

Te-ar mai interesa: CAZ IREAL la Maternitatea din Botoșani. La doar 19...

Fiecare porție de 50 de grame de carne procesată consumată zilnic crește riscul de cancer colorectal cu 18% dacă este consumată pe o perioadă lungă de timp.

„Pentru un individ, riscul de a dezvolta cancer colorectal din consumul de carne procesată rămâne mic, dar acest risc crește odată cu cantitatea de carne consumată”, a spus dr. Kurt Straif, șeful Programului de monografii IARC.

Te-ar mai interesa: Avertisment pentru glicemie crescută: 2 semne pe c...

„Având în vedere numărul mare de oameni care consumă carne procesată, impactul global asupra incidenței cancerului este de importanță pentru sănătatea publică”, a adăugat el, scrie 20min.es.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private