joi, martie 30, 2023

Excesul de antibiotice ucide! Peste 1,2 milioane de oameni au murit în 2019 din cauza infecțiilor cu bacterii rezistente la medicamente.

Raportul „Global Research on Antimicrobian Resistance”, publicat joi în The Lancet, arată că rezistenţa la antimicrobiene (RAM) a fost direct responsabilă pentru aproximativ 1,27 milioane de decese şi asociată cu aproximativ 4,95 milioane de decese.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

Excesul de antibiotice ucide! Peste 1,2 milioane de oameni au murit în 2019 din cauza infecțiilor cu bacterii rezistente la medicamente

Raportul, citat de Reuters, vine după ce oficiali din domeniul sănătății au avertizat în ultimii ani privind creșterea incidenței infecțiilor cu bacterii rezistente la tratamente, din cauza abuzului de antibiotice sau a folosirii incorecte a acestora, care încurajează evoluția patogenilor către „superbacterii”.

Studiul a analizat date din 204 ţări şi teritorii.

În 2021, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că niciunul dintre cele 43 de antibiotice în curs de dezvoltare sau aprobate recent nu este suficient de puternic pentru a combate rezistența la antimicrobiene.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

Potrivit profesorul de medicină la Universitatea din Pittsburgh, Cornelius Clancy, una dintre modalităţile de a contracara RAM este abordarea unui nou model de tratament.

„Modelul tradiţional de antibiotic pe care l-am avut în ultimele decenii de la penicilină – cred că este epuizat”, a precizat specialistul.

Majoritatea deceselor din 2019 au fost cauzate de rezistenţa la medicamente în infecţii la nivelul căilor respiratorii inferioare, cum ar fi pneumonia, urmate de infecţii ale fluxului sanguin şi de infecţii intra-abdominale.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

Impactul RAM este în prezent cel mai grav în Africa Subsahariană şi în Asia de Sud, în timp ce în aproximativ unul din cinci cazuri de deces este vorba de copii cu vârste de până la cinci ani.

A existat o disponibilitate limitată a datelor în anumite regiuni, în special în țările cu venituri mici şi medii, ceea ce poate restrânge acurateţea estimărilor studiului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private