Sari la conținut

Exercitii care te ajuta sa traiesti mai mult. Doua exemple care promoveaza longevitatea

Exercitiile fizice pot avea un impact major asupra sanatatii creierului si memoriei, ceea ce ajuta la prevenirea bolilor neurodegenerative asociate cu varsta inaintata.

Se pare ca anumite tipuri de miscare fizica ajuta organismul sa-si echilibreze toate functiile si sa devina mai longeviv. Iata pe ce exercitii trebuie sa te bazezi pe parcursul unei saptamani ca sa fii sanatoasa si sa ai o viata lunga.

Desi exercitiile fizice de orice fel ajuta la prevenirea multor boli, la arderea grasimilor si accelerarea metabolismului, specialistul in fiziologie Ben Greenfield recomanda doua exercitii specifice pentru promovarea longevitatii:

Foloseste-ti muschii cu miscare rapida

Muschii cu miscare rapida sunt implicati in exercitii precum sprintul, sariturile sau exercitiile cu greutati.

„Din studii reiese ca miscarile rapide, care solicita muschii intens pentru o perioada scurta de timp, sunt cele asociate cu o viata lunga”, spune specialistul. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa faci sprinting de performanta sau sa ridici greutati mari. „Poti sa optezi pentru exercitii foarte scurte, dar intense si explozive, care iti forteaza muschiul sa lucreze intens. Poti sa sari coarda sau sa faci flotari folosind greutatea propriului corp”, te sfatuieste Greenfield. Acest tip de exercitii este descris ca antrenament interval de intensitate mare (HIIT).

Schimba-ti rutina de fitness

Pentru a creste si a deveni mai puternici, muschii au nevoie de varietate – trebuie sa-i provoci schimbandu-ti constant rutina de fitness.

Greenfield recomanda alternarea acestor exercitii de tip miscare rapida cu exercitii lente pe tot parcursul saptamanii. Exercitiile lente pot include jogging pe distante lungi, mers pe jos, inot sau ridicarea greutatilor usoare.

In zilele de HIIT, el recomanda sa faci exercitii de 7-10 minute, unde te misti foarte repede si exploziv, timp de 30 de secunde, cu 15 secunde de pauza. Poti face exercitii pliometrice, fandari, flotari explozive etc.

CITESTE CONTINUAREA…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel