Sari la conținut

Trei exerciții fizice care îți accelerează sistemul imunitar. Sunt simple și se fac acasă

Izolarea la domiciliu și stresul generat de zilele acestea încărcate emoțional ne pot afecta la nivel imunitar.

De aceea, având în vedere că mișcarea se reduce în perioadele lungi de stat în casă, este important să venim cu idei noi pentru a rămâne în formă și a fi sănătoși.

Yoga este o metodă excelentă de a practica sport acasă. Nu ai nevoie de nimic, doar de o minte concentrată pe ideea de echilibru. Yoga ne poate ajuta, atât fizic, cât și mental.

Un specialist de renume mondial, Zoe Bray Cotton, ne propune trei exerciții simple, accesibile oricui, care pe lângă antrenarea musculaturii și a inducerii stării de bine, mai au un efect surprinzător: acela de accelerare a imunității.

Iată cele trei exerciții miraculoase, pe care vi le recomandă Zoe cu căldură.

Cum ne putem crește imunitatea făcând aceste exerciții

1.Câinele cu fața în jos (Downward facing dog)

Este una dintre cele mai iubite poziții de yoga. Relaxează mintea și sistemul nervos. Zoe ne mărturisește că aplecarea din trunchi este una dintre cele mai benefice poziții pentru sănătate și unul dintre motivele pentru care există yoga. Fiindcă atunci când ne aflăm cu trupul invers decât modul său natural, ne ajută la circulația sângelui. Practic stăm cu capul în jos și atunci capul este mai jos decât inima. În acest fel, permitem globulelor albe să circule în tot organismul și știm că ele sunt paznicii noștri, care ne ajută împotriva infecțiilor și atacurilor la nivel de imunitate. Mai mult, când stai cu fața în jos, ajuți la drenajul sinusurilor și poți scăpa mai ușor de diverse probleme de tip ORL.

Vom respira mai ușor. Specialista în yoga ne recomandă acest exercițiu zilnic, între 1 minut și 3 minute.

Pentru efecte miraculoase la nivelul corpului și psihicului, sunt recomandate minum 20 de minute de yoga pe zi.

2.Bridge pose (Podul la sol)

Ne ajută să producem mai multe globule albe, stimulând glanda timus. Practic ne întindem și ridicăm bazinul cât putem de sus, cu fesele încordate și încercând să cuprindem călcâiele cu palmele, în timp ce umerii rămân pe podea.

Poziția este bună pentru circulația sangvină, ajută sistemul limfatic. Repetă de câteva ori, menținând fesele încordate și ridicate de la sol în timp ce numeri până la 8.

3.Încrucișarea piciorului

Încrucișezi piciorul peste celălalt, îmbrățișezi genunchiul și te rotești în direcția opusă în care este piciorul îndoit.

În tot răstimpul, desigur, nu uitați de respirație. Se cunoaște deja că rotirile sunt poziții care detoxifiază, întrucât comprimi o parte din abdomen, în timp ce pe cealaltă o întinzi. E minunat pentru organele interne: stomac și rinichi.

Normalizează și digestia această poziție. De aceea, maestra yoga vi le recomandă cu căldură zilnic. Alocați 20 de minute pozițiilor de yoga, respirației și meditației pentru un corp și un psihic sănătoase.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel