Sari la conținut

Exerciţiile fizice după masă pot reduce riscul bolilor de inimă

O scurtă plimbare sau câteva exerciţii uşoare la o oră după ce aţi consumat alimente bogate în grăsimi pot stopa creşterea nivelului de trigliceride şi de grăsimi în sânge, aşa cum se întâmplă după o astfel de masă, conform unui studiu japonez. Deşi mişcarea făcută după masă vă ajută mai mult, în acest sens, decât cea făcută înainte de a mânca, experţii sunt de acord că exerciţiile fizice sunt benefice, indiferent de perioada în care le faceţi.

În cadrul studiului, cercetătorii au măsurat nivelul trigliceridelor la 10 persoane care mâncaseră alimente grase. Timp de 2 zile, aceste persoane au făcut exerciţii fizice fie la o oră înainte de a mânca fie după o oră, iar în a treia zi nu au mai făcut deloc mişcare. În ziua în care nu au făcut exerciţii, nivelul trigliceridelor a crescut de la 66 mg/dL la 172 mg/dL, la 2 ore după masă.

Când au făcut exerciţii, înainte de masă, trigliceridele au crescu la 148 mg/dL, adică mai puţin cu 25% decât atunci când nu au făcut mişcare deloc, iar când au făcut exerciţii după masă, nivelul trigliceridelor a crescut până la 131 mg/dL (creşterea fiind redusă cu 72% )

Citeste si:

Nivelul normal al trigliceridelor sunt în jurul valorii de 150 mg/dL, iar nivelurile înalte pot creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.