Sari la conținut

Exod post pandemic! Măsurile draconice anti-covid îi alungă pe oameni din Hong Kong

Exod post pandemic! Măsurile draconice anti-covid îi alungă pe oameni din Hong Kong

Un număr mare de oameni au părăsit Hong Kong nu numai din cauza tulburărilor politice, ci și a politicilor stricte privind COVID-19. În ultimul an, peste 100.000 de oameni au plecat – un record.

Exodul include mulți dintre cei care lucrează în afaceri și în domeniul bancar, care formează sângele orașului. Hong Kong este unul dintre cele mai importante centre financiare ale lumii și principala conductă de bani care se deplasează în și din Asia, în special China. Companiile multinaționale caută și în altă parte.

Exod post pandemic! Măsurile draconice anti-covid îi alungă pe oameni din Hong Kong

Mai mult de o treime dintre membrii Asociației Fondurilor de Investiții din Hong Kong spun că și-au mutat deja locuri de muncă în alte țări. Ei merg în locuri precum Singapore, Dubai, Australia și Japonia, a spus Sally Wong, CEO al asociației, potrivit cbsnews.com.

Pandemia de a lovit puternic Hong Kong-ul. În această primăvară, pentru o vreme, aici a avut loc cea mai mare rată de mortalitate cu COVID-19 de pe Pământ.

Lucrurile sunt mult mai bine acum, dar pe măsură ce restul lumii trece de la pandemie, oamenii din Hong Kong trebuie încă să fie complet mascați și să folosească un sistem de control bazat pe aplicații, care este similar cu cel din China continentală.

Ei trebuie să scaneze în locuri publice cu un cod QR, inclusiv restaurante, iar noii sosiți nu pot intra deloc în restaurante timp de trei zile.

„Această abilitate sau incapacitatea de a călători liber în și afară afectează cu siguranță Hong Kong”, a spus Wong. „Trebuie să revenim la normalitate, 100%”.

Săptămâna aceasta, șeful executivului din Hong Kong, John Lee, a făcut o prezentare care speră că va inversa fluxul de oameni talentați, oferind vize de muncă deschise absolvenților de colegiu din străinătate.

Dar s-ar putea să nu fie suficient. În ciuda prejudiciilor aduse economiei și reputației Hong Kong-ului, observatorii politici cred că nimic nu se va schimba până când liderii chinezi de pe continent, care dau lovitura în Hong Kong, nu își vor schimba politica de zero COVID. Dar până acum, din păcate, nu există niciun semn în acest sens.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: