sâmbătă, decembrie 10, 2022

Experiența unei paciente după ce i-a fost administrat vaccinul anti-covid. Câteva ore de simptome asemănătoare gripei? Merită „absolut” pentru această femeie care a fost într-un studiu experimental pentru  vaccinul Covid-19.

Patru ore de dureri ale corpului vindecate de un calmant obișnuit.

Aceasta este amploarea efectelor secundare pe care le-a suferit Susan Froehlich după ce a luat două doze ale unui vaccin experimental Moderna Covid-19. Și ar face-o „absolut” din nou, dacă ar fi nevoie.

Te-ar mai interesa: Medic: Combinarea oricăruia dintre aceste medicame...

Efectele secundare ale vaccinului anti-covid

„M-am trezit cu o durere de stomac și o durere de cap oribile, și parcă aș fi fost la începutul stării de gripă”, a declarat Froehlich pentru CNN. „Și așa, nu aveam nimic de luat în acel moment, așa că am suferit mult până la aproximativ patru ore mai târziu, când soțul meu s-a trezit și l-am pus să meargă să-mi ia niște naproxen de la farmacie”.

„Toate aceste simptome au dispărut. Dacă aș fi avut Naproxen imediat, cred că aceste simptome s-ar fi diminuat mai repede. M-au durut mușchii, m-au durut articulațiile, m-au durut oasele, m-a durut maxilarul”, a spus ea. – Dar a fost pentru o perioadă atât de scurtă de timp.

Te-ar mai interesa: Acid uric ridicat: ALIMENTE pe care trebuie să le ...

Ea și soțul ei, dr. Thomas Froehlich, care tratează pacienții bolnavi de cancer, au primit prima doză pe 21 august fie a vaccinului, fie a unui placebo. Participanților la studiul experimental nu li se spune ce anume li se administrează.

Administarea celei de-a doua doze de vaccin anti-covid

După administrarea celei de-a doua doze pe data de 18 septemebrie, pacienta s-a trezit în miezul nopții cu dureri groaznice. „Fiecare partea a corpului mă durea îngrozitor”, le-a spus ea doctorului Anderson Cooper și doctorului Sanjay Gupta.

Te-ar mai interesa: Nu-ți mai vopsi părul. Medic: Risc mare de a dezvo...

Soțul ei nu a fost surprins de simptomele ei, despre care a spus că sunt frecvente atunci când oamenii primesc niște medicamente.

El nu a avut nici un simptom/ efect secundare, ceea ce îl determină să creadă că a primit tratamentul placebo.

Pacienta a declarat că dacă ar fi să dea timpul înpoi, cu siguranță ar repeta experința și ar fi de acord să îi fie administrat vaccinul.

„Și dacă ar fi necesar ca vaccinul să fie administrat o dată pe an, cu siguranță voi fi prima la rând”, a declarat pacient. „Trebuie cât mai multă lume să primească acest vaccin. Este mult mai bine decât să ne îmbolnăvim. Am câțiva prieteni și rude care au avut covid-19 și nu au reușit să câștige lupta cu boala.”

Te-ar mai interesa: Cât timp poți avea cancer fără să știi. Multe neop...

Soțul ei a fost de acord, adăugând că îi va sfătui pe bolnavii de cancer să-l ia deoarece „este complet sigur”.

„Ceea prin ce treceți cu siguranță nu este teribil și este mai bine decât să luați virusul”, a spus el.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private