Sari la conținut

Expert: Atenție! Și Omicron poate provoca forme severe de boală, mai ales în cazul acestor persoane!

infectii respiratorii
Sursa foto: doctorulzilei.ro
Simptome Covid care pot fi ușor confundate cu alte afecțiuni

Deși varianta Omicron pare să provoace mai puține cazuri grave, spre deosebire de tulpinile anterioare, nu înseamnă că nu este, totuși, periculoasă. 

Experții în sănătate subliniază faptul că, deși este mai blândă, varianta Omicron nu trebuie neglijată. Aceasta se transmite foarte rapid, ceea ce înseamnă un risc mai mare pentru persoanele vulnerabile.

Indiferent de tulpină, persoanele vulnerabile pot suferi în urma infectării. Persoanele expuse riscurilor sunt vârstnicii, persoanele imunodeprimate și persoanele care suferă de alte comorbidități care cresc riscul formelor severe.

Astfel, vaccinul anti-COVID este esențial. Persoanele nevaccinate riscă forme severe de boală, chiar și în cazul variantei Omicron, cu atât mai mult dacă suferă de alte patologii.

Omicron. Persoanele nevaccinate riscă forme severe de boală

sindrom long covid

La persoanele nevaccinate şi varianta Omicron a coronavirusului poate provoca complicaţii severe – a afirmat Imre Kacskovics, decanul Facultăţii de Ştiinţele Naturii din cadrul Universităţii de Ştiinţe Eötvös Lóránd din Budapesta (ELTE).

Medicul imunolog a precizat pentru postul de radio Kossuth că noua sub-variantă (BA.2) a COVID-19, supranumită „Omicron invizibil” de unii oameni de știință, este mai contagioasă decât forma originală a Omicron (BA.1).

De aceea, specialistul a atras atenţia în mod repetat cu privire la importanţa vaccinării.

În legătură cu medicamentul companiei Pfizer, care a primit aprobare zilele trecute, decanul a spus că acesta va putea fi administrat în spitale, sub formă de infuzie, în special pentru grupurile vulnerabile. Serul are efect dacă este utilizat din timp, comunică RADOR.

Coadă la centrele de testare

Numărul cazurilor crește de la zi la zi, iar în multe oraşe din ţară sunt cozi la centrele de testare rapidă pentru COVID. La Bistriţa, zeci de oameni aşteaptă zilnic la punctul deschis de primărie în centrul oraşului.

Cei mai mulţi sunt direcţionaţi acolo de către Ambulanţă, asaltată de cazuri mult mai grave. Municipalitatea a cumpărat 2.000 de teste rapide, dar va suplimenta stocul la nevoie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel