Sari la conținut

Expert: Cea mai bună înghețată care nu te îngrașă (VIDEO)

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Celebrul medicul nutriționist Mihaela Bilic dezvăluie o serie de mici secrete privind cea mai bună îngheţată care nu îngrasă, fiind un desert delicios şi sănătos. Medicul ne îndeamnă să citim cu atenție eticheta înghețatei pe care vrem să o cumpărăm.

Dr. Mihaela Bilic, cunoscută nutriționistă, atrage atenția asupra importanței alegerii unei înghețate potrivite, cu un conținut redus de zahăr și grăsimi. Bilic subliniază că diferența între variantele de înghețată poate fi decisivă pentru sănătatea noastră.

Diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare

Nutriționista explică cum să faci diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare și sfătuiește să se verifice conținutul de zahăr și grăsime de pe etichetă.

Ea menționează că există sortimente care ajung până la 38% zahăr. În plus, subliniază variația în conținutul caloric al înghețatelor pe băț, de la 68 la 270 de calorii. De asemenea, îndeamnă să se aleagă înghețata în funcție de cum permite silueta. „Anchetă pe etichetă: înghețata. Cum să faci diferența între înghețata-prăjitură și înghețata-răcoritoare?

Verificați conținutul de zahăr și de grăsime de pe etichetă și veți vedea că există sortimente care ajung până la 38% zahăr. Și da, avem înghețată pe băț cu numai 68 de calorii pe bucată, dar și cu 270 de calorii. Alegeți după cum vă permite silueta”, afirmă nutriționista.

Îngrijorarea principală a dr. Bilic se concentrează pe sortimentele de înghețată cu conținut ridicat de zahăr și grăsimi, pe care le numește aproape „prăjituri”.

Ea subliniază că anumite produse pot conține până la 38% zahăr și 25% grăsime, ceea ce le face opțiuni nesănătoase pentru cei ce doresc să mențină o siluetă echilibrată.

„Există o varietate foarte mare de înghețate și conținut de zahăr și de grăsime din belșug. Adică există înghețate care sunt bogate, foarte bogate, și în zahăr și în grăsime. Aproape că-mi vine să le spun prăjituri, pentru că avem cam 38% zahăr și 25% grăsime.”

Înghețată fără multe calorii

Totuși, nutriționista oferă și alternative pozitive. Ea recomandă consumatorilor să opteze pentru înghețate cu conținut redus de calorii și grăsimi, cum ar fi cele cu textură apropiată de sorbet sau cele îmbogățite cu fructe, care, deși gustoase, sunt sărace în calorii.

Nutriționista menționează că a descoperit înghețate cu foarte puțină grăsime, care sunt similare ca textură cu un sorbet, având un gust predominant de suc de fructe și doar o mică cantitate de înghețată de vanilie. Ea avertizează că, indiferent dacă înghețata conține caramel sau mango, nu înseamnă automat că este săracă în calorii.

„La capitolul grăsime am găsit înghețate care nu au aproape deloc grăsime, acelea care se apropie mai mult de consistența unui sorbet. Adică sunt un fel de suc de fructe, cu un pic de înghețată de vanilie. Atenție, indiferent că este cu caramel sau cu mango, să nu credeți că dacă e cu fructe înseamnă că e sărac în calorii.”

Un exemplu clar de alegere sănătoasă este înghețata pe băț cu ananas și căpșuni. Această înghețată are doar 96 de calorii la 100 de grame. Mai mult, are doar 5% grăsime și 22% zahăr.

„Are doar 96 de calorii pe suta de grame, 5% grăsime, 22% zahăr. Este o înghețată pe băț cu ananas și căpșuni. Și pentru că această porție de 70 g este bine proporționată, aromată și răcoritoare, vreau să vă spun că bățul ăsta de înghețată are doar 68 de calorii, deci sub 70 de calorii”, explică dr. Mihaela Bilic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel