sâmbătă, septembrie 26, 2020

Expunerea la soare poate reduce riscul dezvoltării anumitor tipuri de cancer, potrivit experților.

Peste 80% din vitamina D se formează în piele, sub influența razelor solare, care transformă colesterolul din celulele pielii în vitamina D.

Cercetătorii au aflat că femeile care au o carență de vitamina D în organism în momentul diagnosticării cu cancer mamar prezintă cu 94% mai multe riscuri ca tumoarea să producă metastaze și cu 73% mai multe probabilități de a deceda din cauza cancerului, decât femeile al căror nivel de vitamina D este normal, potrivit unui studiu publicat de Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO).

Citește și:

Un alt studiu a scos la iveală faptul că femeile care au petrecut, în adolescență, cel puțin 21 de ore pe săptămână la soare prezintă un risc cu 29% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer la sân, comparativ cu cele care au stat la soare, în aceeași perioadă a vieții, mai puțin de o oră pe zi, se menționează într-un raport publicat de American Journal of Epidemiology.

În mod similar, un studiu prezentat la conferința Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului a arătat că oamenii care s-au născut în locuri expuse la niveluri ridicate ale razelor ultraviolte, cei care au o piele sensibilă la soare și oamenii care au o istorie marcată de cancer de piele, prezintă riscuri mai mici de îmbolnăvire de cancer pancreatic.

Citește și:

Atenție, însă!Majoritatea medicilor și asociațiilor medicale cred în continuare că expunerea necorespunzătoare la soare este principala cauză de apariţie a cancerului de piele.

Expunerea la soare în intervalele 9.00-9.30 şi 17.00-17.30 asigură tot necesarul de vitamina D.

Parteneri