Sari la conținut

Factori care grăbesc procesul de îmbătrânire. Cum poți preveni îmbătrânirea prematură a tenului?

Secretul pielii strălucitoare

Procesul de îmbătrânire a pielii este influențat atât de trecerea timpului, ereditate, cât și de factori externi. Alimentația, deprinderile personale și odihna sunt câteva exemple de factori care pot grăbi procesul de îmbătrânire sau, dimpotrivă, ne pot ajuta în combaterea acestui proces.

Deși există numeroase produse cosmetice și tratamente faciale care promit să facă minuni pielii, specialiștii sunt de părere că acestea nu sunt atât de eficiente. Procesul de îmbătrânire este foarte puțin influențat de ceea ce aplicăm pe tenul nostru. Obiceiurile , alimentația și grija pe care o avem la contactul cu soarele determină aspectul pielii noastre odată cu trecerea timpului, de fapt. Victor Clătici, dermatolog și medic primar, explică pentru life.ro care sunt factorii de care trebuie să ținem cont când vine vorba despre îngrijirea corespunzătoare a pielii noastre.

„Nu ne putem opune trecerii timpului. Dar ceea ce putem face este să reducem toate agresiunile care vin asupra noastră din toate direcţiile: interne şi externe. Ideea e că pielea este scutul nostru împotriva agresiunilor externe. Şi, ca orice scut, se subţiază!”, susține specialistul.

Care sunt factorii ce contribuie la procesul de îmbătrânire a pielii?

„Ce ţi-e scris, în frunte ţi-e pus. Dacă ai nişte gene proaste, cu alea rămâi. Apoi, pielea este un organ cu memorie, ştie ce ai făcut. Adică dacă la 20 de ani ai mers în cluburi şi ai băut alcool şi ai fumat, peste 10 ani pielea ta se resimte. Pielea este un organ onest: ai grijă de ea, are grijă de tine”, explică medicul.

Cum putem infuența în mod pozitiv acest proces și la ce trebuie să avem grijă?

„Este foarte important ce faci şi cum trăieşti. Se pare că până la 90% din semnele asociate îmbătrânirii sunt date de soare. Soarele, fumatul şi zahărul sunt responsabile, dau peste 99% din semnele asociate procesului îmbătrânirii”, adaugă Victor Clătici, dermatolog, potrivit life.ro.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel