Categories: Stil de viaţă

Factorii care ne afectează cel mai mult sănătatea și scurtează durata vieții. 3 elemente la care să renunți

Viața vine însoțită atât de clipe frumoase, cât și de probleme și stres. Stresul este un element decisiv în privința stării noastre de sănătate și este cel mai mare factor de risc pentru orice boală.

Stresul poate declanșa o multitudine de dezechilibre la nivelul întregului organism.

Acesta poate declanșa boli, simptome neobișnuite și afecțiuni care, de fapt, nu au o cauză fizică aparentă, ci este controlată de factorii prihologici.

Alimentele joacă, de asemenea, un rol important în menținerea sănătății sau, din nefericire, în compromiterea acesteia.

Iată care sunt cele mai nocive lucruri pentru sănătatea ta și de ce trebuie să le eviți, potrivit Prof. Constantin Dumitru Dulcan.

Stresul, de evitat pentru o viață lungă

Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem.

Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. În secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale.

De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare„, spune Prof. Constantin Dulcan, potrivit DC Medical.

Cele 3 alimente interzise

„Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră.

Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea?

Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, adaugă Prof. Constantin Dulcan.

Recent Posts

A doua zi de Paști. Ce trebui să faci în Lunea Albă pentru a avea noroc tot anul

Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare care se termină după…

14 minute ago

Un tip banal de activitate fizică scade riscul de deces prin infarct cu aproape 40%

Un nou studiu realizat de cercetătorii englezi a avut rezultate surprinzătoare privind scăderea substanţială a…

34 de minute ago

Bucureştenii au înroşit liniile de urgenţă de la salvare

Peste 6.500 de persoane au apelat la Serviciul de ambulanţă Bucureşti - Ilfov în minivacanţa…

54 de minute ago

Cât timp este recomandat să păstrezi salata de boeuf în frigider? Marea greșeală a românilor care ajung să se confrunte cu intoxicație alimentară

Salata de boeuf este unul dintre principalele preparate care se găsește pe mesele românilor în…

2 ore ago

Astăzi începe Săptămâna Luminată, moment în care se deschid Porție Raiului. Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată, pentru a avea noroc tot anul

Săptămâna Luminată este săptămâna care urmează Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic