Sari la conținut

Factorii care ne afectează cel mai mult sănătatea și scurtează durata vieții. 3 elemente la care să renunți

Alimentația în exces poate duce la inflamații cronice
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Adoptarea unor alegeri alimentare echilibrate și promovarea activității fizice regulate pot juca un rol crucial

Viața vine însoțită atât de clipe frumoase, cât și de probleme și stres. Stresul este un element decisiv în privința stării noastre de sănătate și este cel mai mare factor de risc pentru orice boală.

Stresul poate declanșa o multitudine de dezechilibre la nivelul întregului organism.

Acesta poate declanșa boli, simptome neobișnuite și afecțiuni care, de fapt, nu au o cauză fizică aparentă, ci este controlată de factorii prihologici.

Alimentele joacă, de asemenea, un rol important în menținerea sănătății sau, din nefericire, în compromiterea acesteia.

Iată care sunt cele mai nocive lucruri pentru sănătatea ta și de ce trebuie să le eviți, potrivit Prof. Constantin Dumitru Dulcan.

Stresul, de evitat pentru o viață lungă

Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem.

Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. În secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale.

De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj. E una dintre tehnicile de apărare„, spune Prof. Constantin Dulcan, potrivit DC Medical.

Cele 3 alimente interzise

„Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră.

Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea?

Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, adaugă Prof. Constantin Dulcan.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel